January 28, 2009

တြန္းဂ်ိရု (豚汁) Lunch Set

က်မက ရုံးသြားရင္ ေန႔လည္စာ အတြက္ အိမ္က ထမင္းဘူး ယူသြားတာ မ်ားပါတယ္။ အမ်ိဳးသားကေတာ့ အျပင္မွာပဲ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။ ထမင္းဘူးယူရတာက ဂ်ပန္အစားအစာေတြကုိ မၾကိဳက္သလို သိပ္လည္းမစားတတ္လုိ႔ပါ။ ပါးပါးကေတာ့ ေျပာဖူးတယ္။ “ေရာမေရာက္ရင္ ေရာမလုိ က်င့္ရမယ္” တဲ့။ အႏွစ္ ၃၀ ေက်ာ္ ျမန္မာျပည္မွာ ေနခဲ့တဲ့သူအတြက္ ေရာမ ေရာက္ေပမယ့္လည္း က်မ ေရာမလုိ မက်င့္ႏုိင္ေသးပါဘူး။ ျမန္မာအစားအစာေတြကုိ စားခ်င္ေနတုန္းပဲ။ အဲဒီေတာ့ ကုိယ္စားခ်င္တာကုိ Osaka မွာ ၀ယ္လုိ႔ရတဲ့ ပစၥည္းနဲ႔ ရေအာင္ ခ်က္ျပီး ေန႔တုိင္းလုိလုိ ရုံးကုိ ထမင္းဘူး ယူသြားျဖစ္္ပါတယ္။ ထမင္းဘူးယူသြားရတဲ့အတြက္ ခ်က္ရ ျပဳတ္ရနဲ႔ အလုပ္ပုိရႈတ္တယ္။ ေန႔လည္စာကုိ အမ်ားနည္းတူ အျပင္စာ ၀ယ္စားမယ္ဆုိရင္ ပုိက္ဆံနည္းနည္းေလာက္ ပုိကုန္ေပမယ့္ လူအရမ္းသက္သာမွာပါ။ ဒါေပမယ့္ အျမဲတမ္းေတာ့လည္း အိမ္က ထမင္းဘူးခ်ည္းပဲ မစားႏုိင္ပါဘူး။ တခါတေလ အျပင္အစားအစာေတြ စားခ်င္တဲ့စိတ္ေၾကာင့္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ကိုယ္ခ်က္ထားျပီးသားဟင္းကုိ မစားခ်င္ေတာ့တဲ့အခါပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းခ်က္ဖုိ႔အခ်ိန္မရရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေနာက္ဆုံး ပ်င္းရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ရုံးနားကဆုိင္ေတြမွာပဲ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။


*****


က်မတုိ႔ ရုံးနားမွာေတာ့ ေန႔လည္စာအတြက္ဆုိရင္ ဆုိင္မ်ိဳးစုံရွိပါတယ္။ ဂ်ပန္ ရယ္ဒီမိတ္ ထမင္းဘူး (အုိဘမ္းတုိး obentou
お弁当 ) ၀ယ္စားရင္ ယန္း ၅၀၀၊ ၆၀၀ ေလာက္ဆုိ အသား၊ငါး၊ အသီးအရြက္၊ ထမင္း အျပင္ ဟင္းခ်ိဳ ဒါမွမဟုတ္ ေသာက္စရာ အရည္တစ္ခုခုကုိပါ တြဲေပးတတ္ပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္ အဲဒီလုိ ေရာင္းတဲ့ဆုိင္ေတြက လမ္းေဘးေစ်းဆုိင္ငယ္ေလးေတြပါ။ ရံုး ထမင္းစားဆင္းခ်ိန္ ေန႔လည္ ၁၁ နာရီေလာက္မွ ေစ်းသည္ေတြက ကားရပ္ျပီး ေဘးမွာ ဆုိင္ခင္းေရာင္းၾကတာ။ ထမင္းစားခ်ိန္ျပီးသြားရင္ေတာ့ အဲဒီလုိ ဆုိင္မ်ိဳးေတြ မေတြ႕ရေတာ့ပါဘူး။ က်မေတာ့ တစ္ခါမွ မ၀ယ္စားျဖစ္ေသးဘူး။ တခ်ိဳ႕စားေသာက္ဆုိင္ေတြက်ေတာ့ သူတုိ႔ဆုိင္က ခ်က္ထားျပီးသားကုိပဲ ေန႔လည္စာအတြက္ သီးသန္႔ ရယ္ဒီမိတ္ ထမင္းဘူးေတြ လုပ္ေရာင္းတတ္တာမ်ိဳးလည္း ရွိတယ္။ ေစ်းကေတာ့ အသင့္အတင့္ေပါ့ ယန္း ၆၀၀ ေက်ာ္ ၇၀၀ ၀န္းက်င္ အစားစားပါပဲ။


ဆုိင္မွာ သြားစားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဆုိင္တုိင္းလုိလုိက ေန႔လည္စာ အတြက္ဆုိျပီး Lunch Menu သီးသန္႔ထား ေပးထားၾကတယ္။ သူတုိ႔ အေခၚကေတာ့ Lunch Set ေပါ့။ ေစ်းအနည္းအမ်ား ေပၚမူတည္ျပီး A Set ၊ B Set ၊ C Set ဆုိျပီး အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတယ္။ Lunch Set ကေတာ့ ဟင္းတစ္မ်ိဳးစီ သီးသန္႔မွာစားတာထက္ စာရင္ ေစ်းပုိသက္သာပါတယ္္။ ရုံးနားမွာ ရွိတဲ့ ဆုိင္ေတြက ေန႔လည္ ထမင္းစားခ်ိန္ပဲ ေရာင္းအားရွိတာ။ ေနာက္ျပီး တစ္ဆုိင္နဲ႔ တစ္ဆုိင္ အျပိဳင္အဆုိင္ ေရာင္းေနၾကရတာ ဆုိေတာ့ သိပ္ျပီး မခုိရဲၾကဘူး။ စေန၊ တနဂၤေႏြ ရုံးပိတ္ရက္ဆုိ ေစ်းဆုိင္ေတြလည္း ပိတ္တာမ်ားတယ္။


ဆုိင္ေတြကေတာ့ ဂ်ပန္စားေသာက္ဆုိင္၊ အီတလီဆုိင္၊ ထုိင္းဆုိင္၊ တရုတ္ဆုိင္၊ အိႏၵိယဆုိင္၊ နီေပါဆုိင္၊ ျပင္သစ္ဆုိင္ စသည္ျဖင့္ ကုိယ္ၾကိဳက္ရာ သြားစားလုိ႔ရပါတယ္။ စားေသာက္ဆုိင္မွာ စားမယ္ဆုိရင္ အနည္းဆုံး ယန္း ၇၀၀ ကေန ယန္း ၁၀၀၀ ေလာက္ေတာ့ ေပးရတယ္။ ျပင္သစ္ဆုိင္ဆုိ ယန္း ၂၂၀၀ ေတာင္ေပးရတယ္။ တကယ့့္ကုိ ျပင္သစ္စတုိင္ အပီအျပင္ စားၾကတာ။ Main dish မလာခင္ Side dish ေတြက တပုံၾကီး အရင္လာတာ။ တကယ့္ Main dish လည္း လာေရာ မစားႏုိင္ေတာ့ဘူး။ ျပီးရင္ ေကာ္ဖီ နဲ႔ dessert ပါ ပါ လိုက္ေသးတယ္။ က်မ အမ်ားဆုံး သြားစားျဖစ္တာက ထုိင္းဆုိင္နဲ႔ အိႏၵိယ ဆုိင္ကုိပါ။ ထုိင္းဆုိင္ကေတာ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေတြ စားခ်င္ရင္ သြားစားလိုက္တယ္။ အိႏိၵယ ဆုိင္ကေတာ့ နံျပား စားခ်င္လုိ႔ သြားစားျဖစ္တာ။ ဂ်ပန္ဆုိင္ကုိေတာ့ သြားစားခဲပါတယ္။


*****


ဒီမွာေနတာ နည္းနည္းၾကာလာေတာ့ ဟုိစပ္စပ္ ဒီစပ္စပ္ စားၾကည့္ရင္းက ဂ်ပန္အစားအစာ တခ်ိဳ႕ကုိ စားတတ္လာတယ္။ ထမင္းဘူး မယူလာတဲ့ေန႔မ်ိဳးဆုိ က်မတုိ႔ မန္ေနဂ်ာက ဂ်ပန္စားေသာက္ဆုိင္ ေကာင္းေကာင္းေတြဆီ ေခၚသြားတတ္တယ္။ သူက အစားအေသာက္နဲ႔ ပတ္သက္ျပီး အရမ္းဂ်ီးမ်ားတာ။ သူနဲ႔ လိုက္စားရင္း တျဖည္းျဖည္း ဂ်ပန္အစားအစာေတြ စားတတ္လာတာ။ စားျပီး ကုိယ္ၾကိဳက္တာေတြ႕ရင္ မွတ္ထားလိုက္တာေပါ့။ ေနာင္ အျပင္ထြက္စားမယ္ ဆုိရင္ သူေျပာထားတဲ့ ဆုိင္ပဲ သြားျပီး စားျဖစ္ေတာ့တယ္။ အဲဒီလုိနဲ႔ တခ်ိဳ႕ ဂ်ပန္အစားအစာေတြကုိ ၾကိဳက္လာတယ္လုိ႔ ေျပာရမယ္။ အခုတေလာ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေနတဲ့ ဂ်ပန္စာက တြန္းဂ်ိရု (Tonjiru 豚汁) လုိ႔ေခၚတဲ့ ေန႔လည္စာပါ။ ညီမေလး ျမရြက္ေ၀ Blog မွာ ဟင္းခ်က္နည္း တင္ေပးထားေပမယ့္ အိမ္မွာေတာ့ တစ္ခါမွ ခ်က္မစားျဖစ္ပါဘူး။


က်မက တြန္းဂ်ိရု ကုိ ၾကိဳက္တာထက္ တြန္းဂ်ိရု Lunch Set မွာပါတဲ့ ငါးကင္ကုိၾကိဳက္တာက ပုိမွန္ပါလိမ့္မယ္။ တြန္းဂ်ိရုလုိ႔ မွာလိုက္ရင္ ထမင္းပန္းကန္လုံး တစ္လုံး၊ ငါးကင္ တစ္ပုိင္း၊ ျပီးေတာ့ တြန္းဂ်ိရု ဟင္းခ်ိဳ တစ္ခြက္၊ အေအးစာ တုိဖူး၊ ေနာက္ျပီး မုန္လာခ်ဥ္ဖတ္ နည္းနည္းပါ ပါတယ္။ ငါးကင္ေဘးနားမွာေတာ့ မုန္လာဥအျဖဴကုိ ျခစ္ထားတဲ့ အႏွစ္နည္းနည္း ထည့္ေပးထားတယ္။ စားခါနီးမွ မုန္လာဥအႏွစ္ေပၚကုိ ပဲငံျပာရည္စမ္းျပီး ငါးနဲ႔ အတူ တြဲစားရတာပါ။


တကယ္တမ္း တြန္းဂ်ိရု ဟင္းခ်ိဳခ်ည္းပဲ ေသာက္ရရင္ က်မ ၾကိဳက္ခ်င္မွ ၾကိဳက္မွာ။ ဒါေပမယ့္ ငါးကင္နဲ႔ ထမင္းကို စားျပီး ဟင္းခ်ိဳေသာက္ရင္ အရမ္းစားေကာင္းလုိ႔ ေန႔လည္စာအေနနဲ႔ ဂ်ပန္စာပဲ စားမယ္ဆုိရင္ တြန္းဂ်ိရုပဲ သြားစားျဖစ္တယ္။ ငါးကင္က အိမ္မွာလည္း ကုိယ္တုိင္ကင္လုိ႔ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ သူတို႔ ကင္ထားသလုိ ေကာင္းခ်င္မွ ေကာင္းမွာမို႔ မကင္စားျဖစ္တာ။ တြန္းဂ်ိရု ဟင္းခ်ိဳက ၀က္သားအလႊာ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ မုန္လာဥျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ မီဆုိ ပဲႏွစ္ (miso
みそ) နဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ။ အေပၚကေန ၾကက္သြန္မိတ္လွီးထားျပီးသား နည္းနည္း ထည့္ထားပါတယ္။ ဆုိင္က ဟင္းခ်ိဳထဲ ျမင္မိသေလာက္ကေတာ့ အဲဒါအကုန္ပါပဲ။ ထမင္းက ပန္းကန္လုံး တစ္လုံးပဲရတယ္။ ထပ္ေတာင္းလုိ႔ မရပါဘူး။ အားလုံး စားျပီးသြားရင္ ဗိုက္ျပည့္တယ္ ဆုိရုံေလာက္္ပဲရွိတယ္။ တအားလည္း ဗိုက္နင့္ မေနသလို ဆာလည္း မဆာေတာ့ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ညေနက်ရင္ေတာ့ ဗိုက္ဆာတာ ေစာတယ္။ တြန္းဂ်ိရု Lunch Set က ယန္း ၇၅၀ ေပးရပါတယ္။





ဇန္န၀ါရီ ၂၈၊ ၂၀၀၉။

20 comments:

JuneOne said...

ငါးကင္က salmon ငါးလားဟင္။ငါးကင္ နဲ႔ဟင္းခ်ိဳကလိုက္မွလိုက္။ဒီမွာငါးေစ်းၾကီးတယ္။

nu-san said...

JuneOne>> ေက်ာ့ေရ.. ငါးကင္က Salmon မဟုတ္ဘူး.. ဒီမွာေတာ့ saba (さば)လုိ႔ေခၚၾကတယ္။ အရုိးသိပ္မမ်ားပဲ ကင္ထားရင္ စားလုိ႔ေကာင္းတယ္။

Anonymous said...

ကိုယ္တိုင္ခ်က္ရတာေတာ့ အလုပ္ရႈပ္တာေပါ့ေနာ္။ တခါတေလေတာ့ စိတ္ႀကိဳက္စားလို႔ရတယ္။ အမႏုစံတို႔ရံုးနားမွာ စားစရာဆိုင္ေတြ အမ်ားႀကီးပဲ။
အမလည္း ထမင္းဘူးမယူနဲ႔ေလ တူတူသြားစားေပါ့။
ညီမကေတာ့ အိမ္မွာပဲ စားတာမ်ားတယ္။ ေက်ာင္းကင္တင္းမွာလည္း လူေတြက တိုးမေပါက္ဘူး။ မႀကိဳက္တာလဲ ပါတယ္။ ေန႔လည္စာလည္း အိမ္ျပန္လာစားတာ။ အိမ္နဲ႔ေက်ာင္းကလည္း နီးတယ္ဆိုေတာ့ေလ။ lunch set ေလးေတြက စားရတာ အစံုပါေတာ့ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ထိုင္းဆိုင္မွာလည္း lunch set ပဲ စားျဖစ္တာ။

pandora said...

Saba ကို ႀကိဳက္တယ္။ ကိုရီးယားဆိုင္မွာလည္း ရတယ္။

တြန္းဂ်ိရု ေတာ့ မသိဘူး။ အဲလိုေခၚတာကို မသိတာလည္းျဖစ္ႏိုင္တယ္။ နက္ျဖန္ ဂ်ပန္ဆိုင္မွာ ေန႕လည္စာသြားစားဖို႕ လုပ္ထားၾကတယ္။ အေတာ္ပဲ ရွာၾကည့္ဦးမယ္။

khaingzm said...

saba ငါးကင္ကို သမီးလဲၾကိဳက္တယ္ ..ငါးသေလာက္အနံ႔နဲ႔ တူသလိုပဲေနာ္.. ဒီမွာေတာ႔ ကိုရီးယားဆိုင္မွာရတယ္ အစ္မ.. ထမင္းရယ္ ငါးတစ္ၿခမ္းရယ္ ဟင္းခ်ိဳရယ္ကို ငါးက်ပ္ေပးရတယ္ ..

Anonymous said...

အစ္မ က်ေနာ္ကေလ အစ္မခ်က္တဲ့ ဟင္းအရသာေတာ့မသိဘူး ျပင္ထားတာ လွျပီး စားခ်င္စရာေလးမို႔ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာ ေငးသြားတယ္ အပ်ိဳမေလးတစ္ေယာက္ကို မိတ္ကပ္လိမ္းထားေပးသလို သိပ္လွတာပဲ ဒါလည္း အနုပညာတစ္ရပ္ပဲေပါ့ ။

Anonymous said...

အင္း... Saba Fish က ငါးသေလာက္နဲ႕ တူလို႕ ကြ်န္မကေတာ့ ငါးသေလာက္ေပါင္းသလို ေပါင္းစားတယ္... စပါးလင္ေတြဘာေတြထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ဥ၊ ရွာလကာရည္နဲနဲနဲ႕ေပါင္းလိုက္ေတာ့ တကယ့္ငါးသေလာက္အတိုင္းပဲ း)

မီယာ said...

စားလုိ႔ေကာင္းမွာပဲေနာ္။ ငါးကင္ေလးနဲ႔ ထမင္းပူပူေလး ဆုိ တျခားဟင္းေတြေတာင္ မလုိဘူး။

သက္ေဝ said...

ျမန္မာဆိုေတာ့လဲ ျမန္မာပီပီ ျမန္မာအစားအစာေလးပဲ ႏွစ္ႏွစ္သက္သက္ စားခ်င္တာေပါ့။ အစားအစာနဲ ့ ပတ္သက္ရင္ေတာ့ ေရာမကိုေရာက္ေနေပမယ့္ ေရာမလိုမက်င့္ႏိုင္တာ ႏုစံတစ္ေယာက္ထဲ မဟုတ္ပါေလ... အားမငယ္ပါနဲ ့...။
saba ကိုၾကိဳက္ပါတယ္... ဒီမွာေတာ့ ကိုရီးယားဆိုင္ေတြမွာရပါတယ္..။
ပန္ပန္တို ့.. မပန္းအိတို ့.. ခိုင္တို ့ ေျပာသြားၾကတဲ့ အတိုင္းပါပဲ...

Anonymous said...

မႏုစံေရ ငါးကင္ေတာ့ စားခ်င္သား။ ဂ်ပန္စာေတာ့ သိသေလာက္ အရမ္းႀကီး ႀကဳိက္တာ မရွိဘူး။ ျမန္မာျပည္က လူေတြက အစပ္ႀကိဳက္လုိ႔ ထင္တယ္။

khin oo may said...

ဘာ စားစား..ဘာနဲ႕စားစာ.းဝင္တယ္ ညီမေလး..ထမင္းခ်ည္းဘဲစားရင္ေတာင္ အရသာရွိတယ္ထင္ေနမိေသးတယ္။

khin oo may said...

တြန္းဂ်ိရု ကုိ တြန္ခရူ လို႕ဖတ္လိုက္မိၿပီး ထိတ္ကနဲ ရင္ခုန္ သြားမိေသးတယ။္ ဟိ. ငယ္ခ်စ္ဆုိေတာ႕.။

ျမရြက္ေဝ said...

ငါးတုံးက ေသးေသးေလးရယ္၊ ဗိုက္မဝဘူး။ ထမင္းမ်ားမ်ားလိုခ်င္ရင္ 大盛り(အိုးမိုရိ)ဆိုျပီးေရးထားတာမ်ိဳးမွ ရမယ္ထင္တယ္။

ညီမလည္း ဒီေရာက္ျပီး ငါးမစားရတာ ၾကာေပါ့။ ကိုယ္တိုင္ မခ်က္တတ္တာရယ္၊ စပါးလင္ အလြယ္တကူမရတာရယ္၊ ပင္လယ္ငါးေတြခ်ည္း ရွိတာေၾကာင့္ေလ။ စားခ်င္လာရင္ စူပါမွာ အဆင္သင့္စားလို႕ရတဲ့ さんま(စန္းမ)ငါးကင္ဘဲဝယ္စားေနတာ။

ညီမေရးထားတဲ့ トン汁ခ်က္နည္းက နဲနဲအမယ္မ်ားတယ္။ အမ အလုပ္ကျပန္လာမွ ခ်က္ရင္ အခ်ိန္ကုန္လိမ့္မယ္။ တီဗီမွာ トン汁အျမန္ခ်က္နည္း ၾကည့္ဘူးတယ္။ microwaveနဲ႕တင္ ခ်က္လို႕ရတယ္။ ေနာက္မွရွာေဖြစမ္းသပ္ၾကည့္ျပီးျမ ဘာသာျပန္ေပးမယ္ေနာ္။

(ကြန္႕မန္႕တင္ခါနီးမွ အေပၚက မခင္ဦးေမရဲ့ ကြန္႕မန္႕ျမင္လို႕။ တြန္ခ႐ု တဲ့ ခြိ :D
"တြန္ခ႐ုနဲ႕ ေန႕လည္စာတြဲစားျခင္း":P)

Moe Cho Thinn said...

ငါးဆို ႀကိဳက္ၿပီးသားပဲ ႏုေရ
ဘာအစားအေသာက္မဆို ႀကိဳက္မိတာခ်ည္းပါပဲေလ..
healthy food ေတာ႔ ေရွာင္တယ္ :)
အသီးအရြက္ ပိန္ပိန္အစားအစား..No No.. :D

Anonymous said...

စာဘားဆိုတဲ႔ငါးကင္ စားခ်င္တယ္.. ရွလြတ္..
တစ္ေရးႏိုးလာဖတ္ပါတယ္.. ဗိုက္ေခ်ာင္ေနတာ အေတာ္ေတာင္ဗိုက္ဆာသြားျပီ.. း(
စားရတာနည္းျပီး ေပးရတာေစ်းၾကီးသလားလို႔ အဟီး။

တန္ခူး said...

နုေရ… တို ့လဲ ေသာၾကာေန ့ကလြဲရင္ က်န္တဲ့ ေန ့ေတြဆို ထမင္းဗူးယူတယ္…
ကိုယ့္ထမင္းဟင္းဆိုေတာ့ ငါးပိေၾကာ္ေလးနဲ ့လဲ ျမိန္တာပဲေလ… တြန္းဂ်ိရုကို သူမ်ားေတြ စားေနတာ ျမင္ဖူးတယ္.. နာမည္ကေတာ့ နုပို ့စ္ေလးဖတ္မွ သိေတာ့တာ… ဒီတခါ စားၾကည့္ဦးမွ…

ၾကယ္ျပာ said...

မႏုေရ …

အစ္မေျပာတဲ႔ဟင္းနဲ႔တူတာမ်ိဳးက ဒီမွာ Saba Fish Set လို႔ေခၚတဲ႔ဟင္းတစ္မ်ိဳးရွိတယ္။
သမီးတို႔အလုပ္နားက တရုတ္ဆိုင္မွာစားဖူးတာ … သူလဲ ဟင္းခ်ိဳရယ္၊ အရြက္သုပ္ရယ္၊ ငါးကင္တစ္ျခမ္းရယ္(ခိုင္ဇာေျပာသလိုပဲ) ပါတယ္ … အကုန္စားလို႔ေကာင္းတယ္ …
ေျပာရင္းနဲ႕စားခ်င္လာၿပီ အဟီး ….

Taungoo said...

သတိထားေနလ်က္နဲ႔ ဗိုက္ဆာတဲ့အခ်ိန္ပဲ ဒီကိုေရာက္လာျဖစ္တယ္။ ေတာင္ငူက ပါလာတဲ့ ဖိုးဆန္းပဲေလွာ္ေလးပဲ သုတ္စားလိုက္ေတာ့မယ္ အမေရ။ အဟီး :D

WWKM said...

မနုစံေရ..
မနုစံတို႔ရံုးနာမွာ စားစရာဆိုင္ေတြ အမ်ားၾကီးပဲေနာ္။
က်မလဲ ထိုင္းစာနဲ႔ အႏၵိယစာေတြၾကိဳက္တယ္ေလ။
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေတြဆိုေတာ႔ ျမန္မာအစားအေသာက္
နဲ႔ အရသာတူေတာ႔ စားလို႔ေကာင္းတယ္ေနာ္။
ဂ်ပန္စာ ကို က်မလဲ မၾကိဳက္တတ္ဘူး။
တခါတေလ ေကာင္းမယ္ထင္ရင္ေတာ႔ စားၾကည္႔လိုက္
ပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင္႔ ေပါ႔ရႊတ္ရႊတ္ေနာ္.
ဂိဖုသြားတုန္းကေတာ႔ ဂ်ပန္မိတ္ေဆြကေခၚသြားေပးခဲ႔လို႔
ဟိုးေတာင္ေပၚၾကီးမွာ ငါးကင္ေတြအ၀ စားခဲ႔ရတယ္
မနုစံေရ..ေကာင္းမွေကာင္းပဲ.
မနုစံ အခုေျပာတဲ႔ တြန္ဂ်ိရု ကို စားၾကည္႔ဦးမယ္။
ငါးကင္ေလးနဲ႔တြဲရက္ set ေတာ႔စားဖူးပါတယ္.တြန္ဂ်ိရု
ဟုတ္မဟုတ္ေတာ႔ မသိဘူး။။ း)
ဟုတ္တယ္ေနာ္. ကိုယ္တိုင္ခ်က္ရတာက တခါတေလ
အလုပ္ရွဳတ္တယ္ေလ။ ကိုယ္စားခ်င္တာေလးေတြ႕ ေစ်း
ေလးလဲအဆင္ေျပရင္ ဒီလိုပဲ အျပင္မွာပဲ ၾကည္႔က်က္
စားရေတာ႔တာပဲေနာ္. ဗိုက္ျပည္႔ေအးေရာပဲ.. ကိုယ္႔ျမန္
မာအစားအေသာက္လိုေတာ႔ ခံတြင္းမေတြ႔လွဘူးေပါ႔။
အဆင္ေျပပါေစမနုစံေရ။

nu-san said...

မဇနိ>> ကုိယ္တုိင္ခ်က္ရင္ အလုပ္ရႈတ္တာေတာ့ မေျပာပါနဲ႔ေတာ့ ညီမေလးေရ.. ပိတ္ရက္ ၂ ရက္မွာ တရက္က ေစ်း၀ယ္ျပီး ေနာက္ရက္မွာ ခ်က္ထားရတယ္။ ႏုိ႔မုိ႔ဆုိ အလုပ္မ်ားရင္ ၾကားရက္မွာ ဘယ္လုိမွ မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ တပတ္မွာ တနပ္ ႏွစ္နပ္ေလာက္ေတာ့ အျပင္မွာစားျဖစ္တယ္ မဇနိေလးရဲ႕.... ညီမေလး အိမ္က ေက်ာင္းနဲ႔ နီးေတာ့ အဆင္ေျပတာေပါ့ေနာ္.. ေကာင္းလိုက္တာ.. :)

Pandora>> မပန္တုိ႔ဆီမွာလည္း Saba ငါးရတယ္လား။ အဲဒီမွာက အစားအစာ မ်ိဳးစုံ ရတယ္ဆုိေတာ့ အဆင္ေျပလိုက္တာ.. :)

Khaingzm >> ခုိင္ဇာ.. သမီးလည္း ငါးကင္ၾကိဳက္တယ္လား။ ဟုတ္တယ္ ညီမေလးေရ.. ငါးသေလာက္နံ႔ရတယ္ေနာ္။ အမက ငါးသေလာက္ မစားရတာ ၾကာလုိ႔ စိတ္စြဲတယ္ ထင္တာ... :D

ေမာင္မ်ိဳး>> အဲဒါ ဆုိင္က ခ်က္ျပီး ျပင္ေပးထားတာဆုိေတာ့ ဂေလာက္ေတာ့ ရွိမယ္ေလ ေမာင္ေလးရဲ႕.. ဆုိင္ေတြက ပန္းကန္သုံးတာကအစ သူ႕ေနရာနဲ႔ သူအဆင္ေျပေအာင္ သုံးထားေတာ့ ၾကည့္ရတာ အျမင္ရွင္းျပီး စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားၾကတယ္.. “အပ်ိဳမေလးကုိ မိတ္ကပ္လိမ္းေပးထားသလုိ” တဲ့.. ေမာင္မ်ိဳးပဲေျပာတတ္တယ္.. :D

မပန္းအိ>> ေက်းဇူးပါ မပန္းအိရယ္.. အဲဒီငါးအစိမ္းကုိ ျမင္ေတာ့ ျမင္ဖူးေနတယ္ တစ္ခါမွ ဟင္းခ်က္ မစားၾကည့္မိဘူး။ ေပါင္းအုိး ၀ယ္ျပီးမွ မပန္းအိေျပာသလို ခ်က္္စားၾကည့္ဦးမယ္။ အခုေလာေလာဆယ္ အပ်င္းနည္းနဲ႔ ငါးေသတၱာ စမ္းခ်က္ၾကည့္တာ မဆုိးဘူး အဆင္ေျပတယ္... :)

မီယာ>> အင္း.. ေကာင္းမွေကာင္း.. :D

မသက္ေ၀>> ဟုတ္တယ္ေနာ္ အမ က်ေနာ္တစ္ေယာက္တည္း ေရာမလုိ မက်င့္ႏုိင္တာ မဟုတ္ပါဘူးေနာ္။ ဂ်ပန္စာ ၾကိဳက္တတ္လာတယ္ ဆုိေပမယ့္ မစားရလည္း ေနႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ငါးပိရည္ တုိ႔စရာနဲ႔ ေတာ့ မလဲႏုိင္ပါဘူး အမရယ္။ :)

ပုံရိပ္>> ဂ်ပန္ဟင္းေတြက သဘာ၀ အရသာ အတုိင္း စားၾကတာဆုိေတာ့ အမတုိ႔ အေနနဲ႔ဆုိ စားရတာေပါ့တယ္ ညီမေလးရဲ႕... ေနာက္ျပီး သိရသေလာက္ေတာ့ သူတုိ႔က အစပ္သိပ္မစားၾကဘူး။ အမတုိ႔ကေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ သမားေတြေလ.. ေျပာင္းျပန္ေတြခ်ည္းပဲ... :D

မခင္ဦးေမ>> ထမင္းခ်ည္းပဲ စားရင္ေတာင္ အရသာရွိလုိ႔ ထင္တယ္ဆုိေတာ့ မမခင္ဦးေမက အစားအေသာက္ကုိ ေဂ်းမမ်ားတတ္ဘူးေပါ့ေနာ္.. ေကာင္းတယ္ အမေရ.. တကယ္ေျပာတာ။ ဟင္းခ်က္ရတာ ဘာမွသာမဟုတ္တယ္ျပီးရင္ သိမ္းဆည္းရ ေဆးေၾကာရနဲ႔ အလုပ္ရႈတ္တယ္.. ျပီးေတာ့ ပင္ပန္းတယ္.. :)
တုိ႔မမကေတာ့ေလ တြန္းဂ်ိရုကို တြန္ခရုနဲ႔ မွားရတယ္လုိ႔... :D

ျမရြက္ေ၀>> ညီမေလးေျပာျပလို႕ေနာက္တစ္ခါ (အုိးမိုရိ)လုိ႔မွာစားလိုက္တာ အဲဒီေန႔က လမ္းေတာင္ သိပ္မေလွ်ာက္ႏုိင္ေတာ့ဘူး :D စန္းမ ငါးက စက္တင္ဘာလေလာက္ဆုိ အရမ္းစားေကာင္းတယ္လုိ႔ ဆရာမေျပာဖူးတယ္.. ပုိခ်ိဳတယ္ဆုိပဲ.. အမလည္း စားခ်င္ရင္ ကင္ထားတာ ၀ယ္စားလိုက္တယ္.. ကုိယ္တုိင္ေတာ့ မကင္ဖူးဘူး... :D

မမုိးခ်ိဳသင္း>> အမေရ.. ငါးၾကိဳက္တာခ်င္းတူတယ္.. ရန္ကုန္က ေရခ်ိဳငါးကုိ သိပ္လြမ္းတာပဲ.. ဒီမွာေတာ့ပင္လယ္ငါးပဲ အစားမ်ားၾကတယ္.. က်ေနာ္လည္း မတည့္တာဆုိ ပုိစားခ်င္တယ္..သဘာ၀လား မသိဘူးေနာ္.. မတည့္ပါဘူး ေျပာထားေလ ပုိစားခ်င္ေလပဲ.. :D

Craton>> တူေလးေရ.. စားရတာ အတန္အသင့္ေတာ့ ဗိုက္၀ပါတယ္။ ယန္း ၇၅၀ က တျခားေန႔လည္စာစားရင္လည္း အဲဒီေလာက္ေတာ့ ေပးရတယ္။ ဒီမွာက ဘယ္ဟာမဆုိ ေစ်းၾကီးတာပါပဲဟယ္.. :(

မတန္ခူး>> က်ေနာ္လည္း ေသာၾကာေန႔ဆုိ ထမင္းဘူး မယူသြားဘူး.. ဟုတ္တယ္မေရ.. တခါတေလဆုိ ညက ခ်က္ထားတာျဖစ္ျဖစ္ ဟင္းက်န္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ထည့္ယူသြားျပီး သရက္သီးသနပ္၊ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ ၊ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ တခုခုနဲ႕ စားလည္း စားေကာင္းတာပဲ.. :D

ၾကယ္ျပာ>> အဲဒီက Saba Fish Set က ဟင္းခ်ိဳရယ္ အရြက္သုပ္ရယ္ ငါးကင္တစ္ျခမ္းရယ္ဆုိလည္း စားလုိ႔ လိုက္တာပဲေနာ္.. အမေလ တုံးတာ.. အရင္တုန္းကဆုိ အဲဒီငါးကို မစားတတ္ဘူး.. ခ်က္လည္း မစားျဖစ္ဘူး။ ဂ်ပန္ဆုိင္မွာ သြားစားတုန္းက ေန႔လည္စာ set ေတြကုိ ပုံတု လုပ္ထားတာကုိ လက္ညွိဳးထုိးျပီးမွာတာ.. :D

ကုိေတာင္ငူ>> ၾကြားပါ ၾကြားပါ ကုိေတာင္ငူေရ.. ဖုိးဆန္းပဲေလွာ္သံၾကားလုိ႕ အိမ္က ေတာင္ငူသားကေတာ့ စားခ်င္တယ္တဲ့... ေတာင္ငူအစားအစာေတြ ေတာ္ေတာ္မွ စားျဖစ္ခဲ့ရဲ႕လား... :)

မ၀ါ၀ါခုိင္မင္း>> ျမန္မာပါးစပ္ကေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္မွ စားတတ္တာမုိ႔ ထုိင္းစာနဲ႔ အိႏိၵယ အစားအစာေတာ့ ကုိယ္ေတြ ပါးစပ္နဲ႔ ကုိက္တယ္ေျပာရမယ္ေနာ္.. တြန္းဂ်ိရု set ကုိ စားၾကည့္ေနာ္ စားေကာင္းတယ္ အမ။ ကုိယ္တုိင္ခ်က္ကေတာ့ အလုပ္ရႈတ္တကယ္ရႈတ္တယ္ အမေရ.. အျပင္မွာ စားတတ္တာ ပုိေကာင္းတယ္ အမ။ ပိုက္ဆံနည္းနည္း ပုိကုန္တာပဲ ရွိတာ လူသက္သာတယ္ ေနာက္ျပီး အခ်ိန္ကုန္လည္း သက္သာတယ္ေနာ္.. :)