September 21, 2007

ဒီေန႔ညစာ

ဒီည ေနာက္က်မွ အိမ္ျပန္ေရာက္တယ္။ ဒီတေလာ မေနာက္က်တဲ့ရက္က မရွိသေလာက္ပဲ။ တနလၤာေန႔က ပိတ္ရက္ဆုိေတာ့ ဒီတစ္ပတ္ထဲ ၄ ရက္ပဲ အလုပ္ လုပ္လိုက္ရတယ္။ ၄ ရက္ထဲသာဆုိတယ္ လူမပင္ပန္းေပမယ့္ စိတ္ေတာ့ ပင္ပန္းသား။ ျပီးေတာ့လည္း အားလုံးက ျပီးသြားတာပါပဲေလ။ ဒါေၾကာင့္ ဒီညေန အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ဘာမွလည္း မခ်က္ခ်င္ေတာ့ဘူး။ (မရွက္တမ္း ၀န္ခံရရင္ ခ်က္ထားတာလည္း ဘာမွ မရွိဘူး။) အိမ္မွာရွိတဲ့ ပစၥည္းေတြနဲ႔ ေၾကးအုိးဆီခ်က္ လုပ္စားလိုက္တာ။ ေၾကးအုိးဆုိရင္လည္း သူက မစားျပန္ဘူးေလ။ ေနာက္ျပီး ၀က္သားက ဒီမွာ အသားခ်ည္းပဲ ရတယ္။ ၀က္အသည္းတုိ႔ ကလီစာတုိ႔ ဘာမွမရဘူး။ အဲဒီေတာ့ ေၾကးအုိး ခ်က္လည္း စားမေကာင္းမဲ့အတူတူ ေၾကးအုိးဆီခ်က္ လုပ္စားပစ္လုိက္တယ္.. ေအးေရာ..။


ေၾကးအုိးဆီခ်က္က ခ်က္ရတာလြယ္ပါတယ္။ ၀က္သားစဥ္းထားျပီးသားထဲ ငရုတ္ေကာင္း၊ သၾကား၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း။ ေကာ္မႈန္႔ထည့္ျပီး နယ္ထားလိုက္တာ။ ေရေႏြးဆူရင္ ၀က္သားနယ္ထားတာကုိ လုံးျပီး ထည့္တယ္၊ Ready Made ငါးဖယ္လုံး၊ ပဲျပား၊ ၾကက္အျမစ္ျပဳတ္ျပီးသားထည္၊့ အေပါ့အငန္ ျမည္း ျပီးရင္ ဆန္ၾကာဇံထည့္ျပီး မီးေအးေအးေလးနဲ႔ ခဏထားလုိက္။ ၾကာဇံႏူးခါနီးရင္ မုန္ညင္းရြက္ထည့္၊ ခဏေနရင္ ဇကာထဲ သြန္ခ်ျပီး ေရစစ္ထားလုိက္တယ္။ ျပီးမွ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားတာရယ္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ရယ္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕နည္းနည္းထည့္ျပီး ၾကာဇံေရစစ္ထားတာကုိပါ ေရာေမႊလုိက္ေတာ့ အခုလုိ ေၾကးအုိးဆီခ်က္ ရလာတာေပါ့။ စားခါနီးေတာ့ ငုံးဥေလး ထည့္လုိက္တယ္။ မယုံရင္ စားၾကည့္ပါလား... စားလုိ႔ေကာင္းတယ္ (သူကေတာ့ အဲဒီလုိ ေျပာတာပဲ...) အခ်ဥ္ရည္က ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ေထာင္း၊ သၾကား၊ဆား၊ ရွာလကာရည္၊ ငရုတ္ဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ အျပစ္ရည္ နည္းနည္းထည့္ျပီး ေမႊလုိက္တာပဲ။

(ဒီမွာရွိတဲ့ပစၥည္းေတြကုိ စိတ္ကူးေပါက္သလုိ ထည့္ျပီးလုပ္စားျခင္းျဖစ္ပါသည္။)




စက္တင္ဘာ ၂၂၊ ၂၀၀၇။

3 comments:

ျမရြက္ေဝ said...

ရွလြတ္!!!!!!
၀က္ကလီစာနဲ႕ ၀က္နားရြက္ အဆင္သင့္လုပ္ျပီးသားေတြ အစားအစာ အဓိကေရာင္းတဲ့ ဆူပါမားကတ္ေတြမွာ ရွိတယ္အမ။ အိမ္နားက ららマット မွာ မၾကာမၾကာ ေတြ႕တယ္။ ၀က္အဆီအသားတြဲရက္အတုံးတို႕ ၀က္နံ႐ိုးတို႕လည္း ရွိတယ္။ ၀က္အသဲအျမစ္ေတာ့ မေတြ႕မိဘူး။
:)

kay said...

လုပ္စားဦးမယ္..ရွလြတ္

thamudayanwe said...

ေၾကးအိုးဆီခ်က္ ဒီတပတ္လုပ္စာဒမယ္ကြ
အခုေတာ့ ေက်ာင္းေနာက္ဆံုးခ်ိန္မတက္ရလို့ ညစာနန္းၾကီးသူတ္စားမယ္ ဗ်ိဳ့.........