ျပီးခဲ့တဲ့လက Singapore က က်မသူငယ္ခ်င္း Osaka ကုိ အလုပ္ကိစၥနဲ႔ ၂ ပတ္ေလာက္ေနဖုိ႔ အေၾကာင္းဖန္လာခဲ့တယ္။ ဒါေၾကာင့္ Singapore မွာရွိတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြေရာ၊ အကုိနဲ႔ ေယာင္းမကေရာ က်မ စားခ်င္တာေတြနဲ႔ Osaka မွာ လုံး၀ ၀ယ္မရတာေတြကုိ သူနဲ႔ လူၾကံဳထည့္ေပးလိုက္ပါတယ္။ တုိက္ဆုိင္ခ်င္ေတာ့ သူလာတဲ့အခ်ိန္ကလည္း ဂ်ပန္မွာ တရုတ္က တင္ပုိ႔တဲ့ ရယ္ဒီမိတ္ ဖက္ထုပ္နဲ႔ပတ္သတ္ျပီး ျပႆနာတက္ေနခ်ိန္ပါ။ ဒါေၾကာင့္ ေလဆိပ္အ၀င္မွာ စစ္ေဆးေရးေတြ ပုိလုပ္လာတယ္လုိ႔ တရုတ္ျပည္က ျပန္လာတဲ့ သူငယ္ခ်င္းဆီကလည္း သတင္းၾကားထားေသးတယ္။ အဲဒါဆုိေတာ့ Singapore က ယူလာတဲ့ အစားအစာေတြေၾကာင့္ Osaka အ၀င္မွာ သူ႕အိတ္မ်ားဖြင့္စစ္ေနမလား၊ ပစၥည္းေတြ တခုခ်င္းမ်ား ထုတ္ျပေနရမလား၊ သူတုိ႔ သိမ္းမ်ားသြားမလား.. ဆိုျပီး သြားၾကိဳတုန္း အျပင္မွာ ဘုရားစာရြတ္ျပီး ေစာင့္ေနခဲ့ရပါတယ္။ သူအျပင္ေရာက္လာေတာ့မွ “
ရွားရွားပါးပါး ဒီပစၥည္းေတြကုိ သင့္ေတာ္သလို ေနရာခ်ျပီး အသီးအရြက္ေတြေတာ့ မပုပ္ခင္ အျမန္ခ်က္စားပစ္ဖုိ႔ စီစဥ္ရေတာ့တာေပါ့။ စစခ်င္း အမ်ိဳးသားက ဘူးသီးၾကက္သားစားခ်င္တယ္ဆုိလာပါတယ္။ ဒါနဲ႔ ဘူးသီးတျခမ္းနဲ႔ ၾကက္သားေရာျပီးခ်က္စားလိုက္တာ မစားရတာၾကာလုိ႔လားမသိဘူး စားလုိ႔ေကာင္းလိုက္တာမွ အရမ္းပဲ။ ဘူးသီးကေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ ၂ ခါခ်က္စားလုိက္ရတယ္။ ပဲသီးေတြနဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးထဲထည့္စားတဲ့အေၾကာ္ေတြ ပါလာတာမုိ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔အတူ ပိတ္ရက္မွာ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားပစ္လုိက္ေရာ။ မရမ္းသီးကေတာ့ က်မဆီမွာ ငရုတ္ဆုံ ရွိတာနဲ႔ မရမ္းသီး ငပိေထာင္း ေထာင္းစားလုိက္တယ္။ ေနာက္ျပီး ပဲသီးက ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားရင္ မပါမျဖစ္တဲ့ အရာဆိုေတာ့ ပဲသီးျမင္ျပီဆုိတာနဲ႔ က်မအမ်ိဳးသားက ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ေကၽြးဖုိ႔ေျပာေတာ့တာပဲ။ သူ႔အတြက္လည္း ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ေကၽြးျဖစ္လိုက္ေသးတာေပါ့။
တကယ္ေတာ့ ဘူးသီး၊ ဒန္႔ဒလြန္သီး၊ မရမ္းသီး၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ စတာေတြက Osaka မွာ ဘယ္လုိမွ ရွာမရပါဘူး။ ကိုယ္ မသိတာလည္းျဖစ္မယ္။ တခါတေလေတာ့ ေဂၚရခါးသီး ေတြ႕ရတတ္တယ္။ အဲဒီအခါက်ရင္ေတာ့ က်မက ၀ယ္ျပီး မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ ဘူးသီးေၾကာ္ ေၾကာ္သလုိမ်ိဳး ေၾကာ္စားလုိက္တာပဲ။ ပဲသီးလည္း ေႏြဘက္ဆုိရင္ေတြ႕တယ္။ ကန္စြန္းရြက္လည္းရွိတယ္။ ဒါေပမယ့္ အခုအခ်ိန္မွာ အရမ္းေစ်းၾကီးျပီး လက္တစ္ဆုပ္စာ ေလာက္ေလးကုိ ယန္း ၅၀၀ ၀န္းက်င္ေလာက္ ေပးရေတာ့ စားခ်င္ေပမယ့္ မတန္တာနဲ႔ မစားျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ေႏြဘက္ဆုိရင္ေတာ့ အဲဒီေလာက္ကုိပဲ ယန္း ၁၀၀ ေက်ာ္ေလာက္နဲ႔ရတတ္တာကုိး။ ေႏြက်မွပဲ ကန္စြန္းရြက္က မ်ိဳးစုံလုပ္စားရေတာ့တယ္။
စားေနက် အသီးအရြက္ တခ်ိဳ႕တေလမ်ား
*****
စင္ကာပူကေန ေရာက္လာတဲ့ ျမန္မာအစားအစာေတြေပါ့။
ဒါက ဘူးသီး၊ ၾကက္သားခ်က္။ ေဘးနားက ပုဇြန္ေျခာက္၊ စိမ္းစားငါးပိနည္းနည္း၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရာေထာင္းျပီး စားခါနီးမွ သံပုရာရည္ညစ္ထားတဲ့ ငပိေထာင္း။ မရမ္းသီးငပိေထာင္းကုိ ေနာက္မွ သတ္သတ္ၾကြားဦးမယ္.. :P
(ဒီပုိ႔စ္ကုိေရးျပီး ေခါင္းစဥ္ကုိ ဘယ္လုိေပးရမွန္း စဥ္းစားလုိ႔မရတာနဲ႔ ျမန္မာျပည္သိန္းတန္ ဆုိထားခဲ့ဖူးတဲ့ သီခ်င္းစာသားေလးကို ယူသုံးလုိက္ရပါတယ္..)
မတ္လ ၂၇၊ ၂၀၀၈။
9 comments:
ေတာ္ေတာ္ေစ်း ၾကီး တဲ့ ဘူးသီးဟင္းပါ လား။ း)
သားရည္က်လာျပီ
မႏုစံေရ...
စားခ်င္တာေလးေတြ စားရတယ္ ဆိုတာ
သိရလို ့ ၀မ္းသာပါတယ္။ စကၤာပူမွာေနရတာ အဲဒါေလး တစ္ခုေတာ့ ေကာင္းတယ္။ ျမန္မာ အစားအစာေတြ ေတာ္ေတာ္စံုစံု စားရတယ္ေပါ့။ ဒါထက္ စံုစံုစားခ်င္ရင္ သက္ေ၀ကို Osaka ကုိ လာလည္ဖို ့ Sponser လုပ္ပါလား...။ စားခ်င္တာ မွန္သမွ် အကုန္လံုး
၀ယ္လာေပးမယ္ေလ... ေကာင္းဘူးလား။ ဟီဟိ...
By the way, ခေရပင္လမ္း (Lover's Lane) ဆိုတာ (အင္းစိန္ ၾကိဳ ့ကုန္းက) ရန္ကုန္ စက္မႈတကၠသိုလ္ မွာရွိပါတယ္။ :-P
ဟုတ္တယ္ ဒီမွာကေတာ့ စားစရာ မပူရဘူး
အစံုရတယ္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္
မသက္ေ၀ေျပာသလို ဖိတ္ၾကားရင္ေတာ့ သယ္လာေပးပါမယ္ အဟီး
အစ္မေရ့ ျမန္မာအစားစာ ကိုလြမ္းတယ္ဆိုတာ ကိုယ္ခ်င္းစာပါတယ္ဗ်ာ က်ေနာ့္တို ့ဆီမွာေတာ့ အစံုရတယ္ဗ်ာ ။ က်ေနာ့္ကိုလည္း Sponser ေပးရင္ လာပို ့ေပးမယ္ေလ ဟားဟား ေပ်ာ္ဘာစားခ်င္လဲ အစ္မခ်က္ထားတဲ့ ဘူးသီးနဲ ့ ၾကက္သားဟင္းေလးစားခ်င္လိုက္တာ သြားရည္က်ျပီးျပန္သြားတယ္။
ေမွ်ာ္သာေမွ်ာ္သည္...
က်ေနာ္တို႕လည္း ေမွ်ာ္ေနရတာပါပဲ အစ္မေရ
မနုုစံ..
ေလးမ....ခုုဘာလုုပ္ေနတယ္ ထင္သလဲ... ဆားငန္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ရင္း ဘေလာ့ဂ္လည္ေနတာ..ဟဲ..ဟဲ..။ ညစာကိုု ၾကက္ဘူးကာလသားခ်က္ေလးနဲ့ ၀ါးထားတာ...။ ရွလြတ္..ရွလြတ္..။
ေနာက္က်သြားၿပီ ထင္ပါရဲ့ဗ်ာ။ ဟို ၀က္သားဟင္းနဲ႔ သရက္သီးစိပ္ က်န္ေသးလား။ :D
Toungoo Monhinga mean "with bean one" or without one.???
Post a Comment