***
တျခား Blog ေတြမွာလည္း ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ လုပ္နည္းရွိျပီးသား ျဖစ္မွာပါ။ ဒီဟာကေတာ့ ဆရာမေတြနဲ႔ ပါတီလုပ္ခဲ့တာေလးကုိ ေျပာျပခ်င္တာရယ္ ေနာက္တမ်ိဳး ဂ်ပန္စတုိင္ေလးေပါ့။ ဆရာမေတြ ေရာက္လာေတာ့ အနီးနားမွာရွိတဲ့ Super Market မွာ လုိအပ္တာေတြ သြား၀ယ္ျပီး ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ လုပ္ဖုိ႔ စျပီး ျပင္ဆင္ၾကတာေပါ့။ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြက လူ ၆ ေယာက္စာမုိ႔လုိ႔ ၀က္သားအေၾက ၂ ဗန္း၊ ပုဇြန္ဗန္းေသး ၁ ဗန္း (ပုဇြန္က မထည့္လည္းရပါတယ္။ ထည့္ေတာ့လည္း ပုိစားလုိ႔ေကာင္းတာေပါ့။) မုန္ညွင္းျဖဴထုပ္ ၁ စိပ္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ ၁ စည္း၊ ဖက္ထုပ္ရြက္ ၈၀၊ ေကာ္မႈန္႔နည္းနည္း၊ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္နဲ႔တုိ႔စားဖုိ႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ရွာလကာရည္၊ ငရုတ္အဆီတုိ႔ပါပဲ။ ကိုယ့္ဘာသာကုိယ္ အိမ္မွာ လုပ္စားေတာ့ စားလုိ႔ေကာင္းတဲ့အျပင္ Ready Made ေတြလုိ ပုိးသတ္ေဆးပါမွာတုိ႔၊ အထားခံေအာင္ ထည့္တဲ့ေဆးပါမွာတုိ႔ မစိုးရိမ္ရဘူးေပါ့။
ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္န႔ဲ မုန္ညွင္းျဖဴထုပ္။
ဖက္ထုပ္ေၾကာ္နဲ႔တြဲစားတဲ့ ရွာလကာရည္၊ ငရုတ္အဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္။
စစခ်င္း မုန္ညွင္းထုပ္ကုိ ပါးပါးေလးေတြ လွီးပါတယ္။ လွီးျပီးသား မုန္ညွင္းရြက္ေတြကုိ ဆားနဲ႔နယ္ျပီး အရည္ေတြ ညစ္ထုတ္ပစ္လိုက္တယ္။ အဲဒါျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ကုိ ပါးပါးလွီးျပီး ပန္းကန္တစ္လုံးထဲ သပ္သပ္ထည့္ထားပါတယ္။ ပုဇြန္ေက်ာက အူေၾကာင္းကုိ ဖယ္ျပီး ညွီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ေရေသခ်ာေဆးရပါတယ္။ ျပီးမွ အတုံးေလးေတြ တုံးထားလိုက္ပါတယ္။ ဇလုံအၾကီးထဲကုိ ၀ယ္လာတဲ့ ၀က္သား ၂ ဗန္းရယ္၊ ဂ်င္းနည္းနည္း၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ သၾကား၊ ဆားနည္းနည္း၊ ေကာ္မႈန္႕ထည့္ျပီး ေသခ်ာ နယ္ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး ဂ်ပန္ဆရာမက ဟင္းခ်က္ အရက္နည္းနည္းထည့္ဖုိ႔ေျပာတယ္။ ဒါေပမယ့္ အိမ္မွာက ဟင္းခ်က္အရက္ မသုံးတာနဲ႔ ေသာက္ဖုိ႔ ၀ယ္လာတဲ့ ဂ်ပန္အရက္ နည္းနည္း ထည့္ျပီး နယ္လိုက္တာပါ။ (လက္ေသခ်ာမေဆးထားရင္ေတာ့ နည္းနည္းေလး ငန္ေနမွာေပါ့ေနာ္. :P) ျပီးမွ ၀က္သားနယ္ျပီးသားထဲကုိ ေစာေစာက ဆားနဲ႔နယ္ထားတဲ့ မုန္ညွင္းရြက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ လွီးထားတာရယ္၊ ပုဇြန္လွီးထားတာရယ္ တခါတည္း ထည့္နယ္လိုက္ေတာ့ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ထဲ ထည့္ဖုိ႔ အစာ ရသြားတာေပါ့။
ဖက္ထုပ္ စထုပ္မယ္ဆုိေတာ့ ဆရာမက အိမ္က ထမင္းစားပြဲခုံေလးကုိ ေသခ်ာသုတ္ခုိင္းပါတယ္။ ျပီးေတာ့ စားပြဲေပၚမွာ ေကာ္မႈန္နည္းနည္း ျဖဴးခ်လိုက္ျပီး ဖက္ထုပ္ရြက္ေတြကုိ တစ္ခုခ်င္းစီ ခုံေပၚစီျပီး ျဖန္႕ထားလိုက္ပါတယ္။ ေကာ္မႈန္႔မသုံးရင္ ကပ္ကုန္မွာစုိးလုိ႔ပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဲဒီ အရြက္ေတြေပၚကုိ အသားနည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ျပီး ထုပ္ရတာပါ။ အားလုံး ထုပ္ျပီးသြားမွ ဒယ္အုိး(non sticky)ထဲကုိ ဆီနည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ ဆီပူလာမွ ဖက္ထုပ္ ထုပ္ျပီးသားေတြ ဒယ္အုိးထဲ ဆန္႔သေလာက္ ထည့္လိုက္တယ္။ တေအာင့္ေနလုိ႔ ဖက္ထုပ္ ေအာက္နားက ညိဳလာျပီဆုိရင္ ေရနည္းနည္းေလးထည့္ျပီး အုပ္ထားလုိက္ယုံပါပဲ။ ေရခန္းလုိ႔ က်က္ျပီဆုိရင္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ရွာလကာရည္နည္းနည္း၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္အဆီထည့္ျပီး တုိ႔စားယုံပဲ။ က်မတုိ႔ကေတာ့ အဲဒီေန႔က ရာသီဥတု သာယာတာနဲ႔ အိမ္မွာ ဖက္ထုပ္ေတြ အားလုံးျပီးေအာင္ထုပ္ျပီးမွ အိမ္ေရွ႕ က ျမစ္ကမ္းပါးေပၚမွာ ေၾကာ္စားခဲ့ၾကတာပါ။
***
“အမ ဂ်ပန္မုန္႔ေတြ မစားရတာ ၾကာျပီေနာ္” လုိ႔ ေျပာသြားတဲ့ ေမာင္မ်ိဳး နဲ႔ အတူ Blog ကုိ လာလည္တဲ့သူငယ္ခ်င္းအားလုံးအတြက္ပါ။ အခုဖက္ထုပ္ေၾကာ္ကေတာ့ ဂ်ပန္ဆရာမလုပ္ျပီး အမႏွမ္းျဖဴးထားတဲ့ လက္ရာေပါ့။ ေနာက္တစ္ခါမွ ကိုယ္တုိင္လုပ္ျပီး ေကၽြးမယ္ေနာ္။
ဖက္ထုပ္ထဲထည့္ဖုိ႔ ၀က္သားနယ္ထားျပီးသား။
ဖက္ထုပ္ရြက္ေပၚကုိ ၀က္သားနည္းနည္းခ်င္းဆီ လိုက္ထည့္ပါတယ္။
ေဘးနားမွာ ေရခြက္ထားထားျပီး ဖက္ထုပ္ရြက္ တျခမ္းကုိ ေရအရင္ဆြတ္ျပီးမွ အရြက္ကုိ စထုပ္တာပါ။
ဒါေတြကေတာ့ ထုပ္ထားျပီးသားေပါ့။ အားလုံး၀ုိင္းလုပ္ၾကတာမုိ႔ ပုံစံမ်ိဳးစုံနဲ႔ သိပ္မလွဘူး။ ဗိုက္ထဲေရာက္သြားေတာ့လည္း လွတာ မလွတာ မသိေတာ့ဘူးေပါ့ေနာ္.. :)
ဆုိင္မွာစားရင္ ဒီလုိပုံစားရတာေပါ့။ (ဓာတ္ပုံကုိ ဒီေနရာမွ ယူပါသည္။)
ေမ ၁၊ ၂၀၀၈။
11 comments:
အရမ္းရမ္းစားေကာင္းပါ၏..
လာစားသြားပါတယ္အစ္မေရ..
အားးးးးးးးးးးးးပါးးးးးးးးးးးးးးးးး ေကာင္းလိုက္တာ အစ္မႏုစံေရ ...။
ေနာက္တစ္ခါလည္း ဒီလိုမ်ိဳးေလးေတြလည္း လုပ္ေၾကြးပါဦး အစ္မေရ ...။ အဆင္ေျပပါေစ အစ္မေရ ..။
လုပ္စားမယ္..လုပ္စားမယ္
နုေရ...ခုလိုအေသးစိတ္ေရျပထားတာေက်းဇူးေနာ္။ တခါမွလုပ္မစားဖူးဘူး။ နုညြွန္းတဲ့အတိုင္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္။ Btw,Bannerေလးကလွလိုက္တာ...စိတ္ကိုၾကည္သြားတာပဲ...
ဟားဟား...အစ္မ ကတယ္ၾကီး ေကြ်းတာပဲ စေနတာထင္တာ ေပ်ာ္လိုက္တာ စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ း) မုန္ ့ေတြ မၾကာမၾကာေကြ်းနိုင္ပါေစဗ်ာ ခရီးက ျပန္လာလည္းေကြ်း ၊ အိမ္မွာလုပ္စားလည္းေကြ်ေနာ့္
ေက်းဇူး
မေရာက္တာၾကာၿပီမို႕ အ၀ ဆြဲ သြားတယ္ :P
ဟင္းခ်က္အရက္က ဘယ္လိုဟာမ်ိဳးလဲ..မ..။
ဖက္ထုပ္မၾကိဳက္ေပမယ့္ လုပ္ေကၽြးခ်င္စိတ္..အဲေလ...
စားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားျပီ..။
Banner ေလးက အရမ္းးးး လွတာပဲ အမေရ
ဖက္ထုပ္ကေတာ႔ လုပ္ေကြ်းရမယ္႔လူရွိမွပဲ စမ္းသပ္ႀကည္႔ဦးမယ္
ခုေတာ႔ သြား၀ယ္စားလိုက္မယ္ :P
Banner ေလးကလဲ လွ... Gyouza ေလးေတြကလဲ စားလို ့ေကာင္းမွေကာင္း...
အဲဒီ Gyouza ကို ၾကိဳက္တယ္။ မၾကာမၾကာလဲ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ မတူတာကေတာ့ ဟင္းခ်က္ အရက္ မထည့္ျဖစ္တာတစ္ခုပါဘဲ...။ ဒါေၾကာင့္ သိပ္မတူတာျဖစ္မယ္... အနံ ့ေလးက နဲနဲလိုေနသလိုဘဲ...။ မွ်ေ၀ေပးတာ ေက်းဇူးပါ။
Happy Golden Week Holiday...!!!
အမေရ
ေက်ာင္းေတြလဲပါသြားတယ္
လွိဳင္သာယာဖက္မွာလည္း ကေလးေတြေပ်ာက္၊ အိမ္ေတြပါနဲ႔
မုတ္သုန္ကလည္း ေပ်ာက္ေနတယ္
သူက ေကာ္ဖီဆိုင္ဆိုျပီးသြားလိုက္ရင္ ျမိဳ႕တ၀က္ေလာက္ပါတ္ျပီးသားပဲ ခုလည္း ဘယ္ေရာက္ဘယ္ေပ်ာက္ေနမွန္းမသိပါဘူး
ေတာင္ႀကီးကလူေတြေတာ႔ အြန္လိုင္းတက္ေနျပီ။
လာလည္သြားပါတယ္ စီပံုးမရိွလို ့ ဒီမွာဘဲ ေရးခဲ့ပါတယ္။ ပို ့အေဟာင္းမွာ ေတာင္ငူမုန္ ့ဟင္းခါးဆို လို ့ အဆန္းျဖစ္ေနတယ္။ တကယ္လို ့မ်ား ခ်က္စားရင္ ခ်က္နည္းေလးပါ ေရးေပးပါလား
Post a Comment