August 1, 2008

For my....

ျပီးခဲ့တဲ့ ပုိ႔စ္ မွာတုန္းက မတန္ခူး က ဒီလုိေလး comment ေပးသြားတယ္...ႏုေရ… ေပ်ာ္စရာေလးေနာ္… အဲဒီလို အလိုလိုက္တတ္တဲ့ ခင္ပြန္းေလးကို အျပတ္ခ်က္ျပဳတ္ေကၽြးလိုက္… ဒါမွအရုပ္ေတြ အမ်ားၾကီးရမွာ… တဲ့။ ေနာက္ျပီး အုိးေ၀ က မဇနိရဲ႕ “နိပြန္္ျပည္မွာ အိမ္ငွားမယ္” ဆုိတဲ့ ပုိ႔စ္မွာ ကုိယ္က comment ၀င္ေရးထားေတာ့ ညီမေလး မဇနိက ဒီလုိေလး ေျပာျပန္ေရာ.. “မမႏုစံတို႔က ေျပာအားရွိတယ္။ အိမ္ဦးနတ္ၾကီးေတြရွိတာကိိုေနာ္။ အိမ္ဦးနတ္တန္ခိုးေတြသိရင္ ဟင္းေကာင္းေကာင္းခ်က္ေကၽြးလိုက္ေနာ္။ မမတို႔လို ရံုးရွိတဲ့သူက အဆင္ေျပလိုက္တာေနာ္။”


မတန္ခူး
နဲ႔ မဇနိတုိ႔ရဲ႕ comment ေလးေတြ ဖတ္ျပီးေတာ့ က်မ တခြီခြီနဲ႔ ရီျပီး သူ႕ကုိ ဖတ္ျပရင္ သူက “ဟုတ္သားပဲ ဟင္းေကာင္းေကာင္းခ်က္ေကၽြးေပါ့”ဆုိျပီး ျပန္ေနာက္တတ္ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး အိမ္ရွင္မ ပီသတဲ့ ညီမေလး ျမရြက္ေ၀ ရဲ႕ blog မွာဆုိရင္ မနက္တုိင္း သူ႕အမ်ိဳးသားအတြက္ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာေလးေတြ ျပင္ဆင္ေပးျပီး ထမင္းခ်ိဳင့္ထည့္ေပးတာ ျမင္ရေတာ့ “ေတာ္လုိက္တာ” လုိ႔ စိတ္မွာခ်ီးက်ဴးမိတယ္။ ျပီးေတာ့ အိမ္ေထာင္ထိန္းသိမ္းတတ္တာေလးေတြ သေဘာက်လုိ႔ သူ႕ပုိ႔စ္ေတြ ဖတ္ျပီးရင္ ကုိယ့္ရဲ႕ ညံ့ဖ်င္းမႈေတြက ပုိသိသာလာတယ္။


*****


မရွက္တမ္း ၀န္ခံရရင္ေတာ့ က်မက အိမ္မႈေရးရာအျပင္ မိန္းကေလးေတြ တတ္အပ္တဲ့ အတတ္ပညာေတြကုိ ဘာမွျဖစ္ျဖစ္ ေျမာက္ေျမာက္ မတတ္ပါဘူး။ အဲ.. မတတ္ဘူးလားဆုိလည္း မဟုတ္ျပန္ဘူး။ ဟုိစပ္စပ္ ဒီစပ္စပ္နဲ႔ေပါ့။ အဲဒီလုိ လူမ်ိဳးေတြက ပုိဆုိးတယ္ဆုိရမလားပဲ။ အရင္ ၁၀ တန္းေအာင္ခါစတုန္းက စက္ခ်ဳပ္သင္တန္း တက္လိုက္ေသးတယ္။ ဓမၼေဇတီလမ္းက အိမ္တြင္းမႈသင္တန္းေက်ာင္းမွာလည္း သြားတက္လိုက္ေသးတယ္။ အဲဒီလုိေတြ တတ္ျပီးေတာ့ အက်ၤီတစ္ထည္ေျဖာင့္ေျဖာင့္ခ်ဳပ္တတ္သလား ဆုိေတာ့လည္း မခ်ဳပ္တတ္ျပန္ဘူး။ သင္တန္းျပီးခါစတုန္းက လက္သင္အျဖစ္ သူမ်ားအက်ၤီေလးေတြ ယူခ်ဳပ္ေပးေသးတယ္။ ကုိယ္က ခ်ဳပ္ခ မယူပဲ “အလကား ခ်ဳပ္ေပးပါရေစရွင့္” ဆုိျပီးေတာ့ကုိ ခ်ဳပ္ေပးတာ။ အျပင္လူေတာ့လည္း အာမခံျပီး မခ်ဳပ္ေပးရဲဘူးေလ၊ ကုိယ့္အေၾကာင္းကုိယ္သိျပီးသားမုိ႔။ ခင္တဲ့သူေတြကုိပဲ ခ်ဳပ္ေပးတာ။ သူတုိ႔ကေတာ့ ကုိယ့္ကုိ ယုံၾကည္ျပီး ပုံအပ္ရွာတယ္။ ကုိယ္ကလည္း ေစတနာအျပည့္နဲ႔ခ်ဳပ္ေပးတာပဲ။ ျဖစ္ခ်င္ေတာ့ အကၤ်ီစ ညွပ္ရင္ ေအာက္မွာ ပိတ္စ ၂ ထပ္ပူးညွပ္မိရတာနဲ႔၊ လက္ေပါက္ကုိ မွားညွပ္မိရတာနဲ႔၊ ပိတ္စကုိ ေျဗာင္းျပန္ညွပ္မိရတာနဲ႔။ အုိ.. မ်ိဳးစုံေနတာပဲ။ ေနာက္ဆုံး ဘာလုပ္ရလဲဆုိေတာ့ အေမက သူမ်ားပိတ္စ နမူနာကုိ ယူျပီး ေစ်းေျပးရေတာ့တာေပါ့။ အစားျပန္ေလ်ာ္ေပးဖုိ႔။ အေမ့ အက်ၤီဆုိရင္ေတာ့ ကိစၥမရွိဘူးေလ။ ျပန္မေလ်ာ္ေပးလည္းရေပမယ့္ အေဒၚေတြ အက်ၤီဆုိရင္ ရွိစုမဲ့စုေလးေတြ ၀ယ္စုထားျပီး ခ်ဳပ္ခ သက္သာေအာင္ ကုိယ့္ဆီလာအပ္တာဆုိေတာ့ ေလ်ာ္ေပးမွ ေကာင္းမွာေပါ့ေနာ္။ အစတုန္းကေတာ့ အေမကုိယ္တုိင္က “ဒီေလာက္ေတာ့ ရွိမွာေပါ့ သမီးရယ္၊ နင့္ဟာက အစပဲရွိေသးတာ၊ ေနာက္သတိထားေပါ့”တဲ့။ ၂ ခါ ကေန ၃ ခါ၊ ၃ ခါကေန ၄ ခါလည္းက်ေရာ အေမလည္း ေလ်ာ္ရတာ ဆက္တိုက္ျဖစ္လာလုိ႔ ေနာက္ဆုံး “ေတာ္ပါေတာ့ သမီးရယ္ နင့္ဟာက ခ်ဳပ္ခမရတဲ့အျပင္ ေလ်ာ္ရတာနဲ႔ ေတာင္မကာမိေတာ့ဘူး”တဲ့ေလ။ အဲဒီေနာက္ပုိင္း အကၤ်ီခ်ဳပ္တာ တစခန္းရပ္သြားတယ္။ ပုဆုိးတုိ႔ ထမီတုိ႔ေလာက္ေတာ့ ရပါေသးတယ္.. :D


အက်ၤီခ်ဳပ္ျပီးသြားေတာ့ ၂ ေခ်ာင္းထုိး ၁ ေခ်ာင္းထုိး တက္တင္းေတြ လုပ္လိုက္ေသးတယ္။ အဲဒါလည္း တစ္ထည္ျပီးဖုိ႔ဆုိ ေတာ္ေတာ္အခ်ိန္ ၾကာတယ္။ ေနာက္ျပီး မ်က္မွန္တပ္ရေတာ့ အေဖက မ်က္စိအားနည္းမွာ စုိးလုိ႔ မလုပ္ေစခ်င္ဘူး။ ကုိယ္ကလည္း အေဖ့စကား နားေထာင္ျပီး ဘာမွ မကုိင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ပု၀ါ၊ တီဗြီအုပ္တဲ့ဟာ၊ စားပြဲခင္း အဲဒါေလာက္ပဲ ရေတာ့တယ္။ အက်ၤီထုိးတဲ့အဆင့္က တစ္ထည္လားပဲျပီးလိုက္တယ္။ မွတ္မွတ္ရရ ပထမဆုံး ထုိးလိုက္တဲ့ ၁ ေခ်ာင္းထုိးအကၤ်ီေလးက ကုိယ့္အတြက္ထုိးတာ၊ အရမ္းေသးျပီး ၅ တန္းတက္ေနတဲ့ ညီမ ၀မ္းကြဲေလးအတြက္ျဖစ္သြားတယ္။ အဲဒီေလာက္ကုိ ေတာ္တာ။ အခုဆုိ မ်က္လုံးက ပိုေတာင္ဆုိးလာေသးတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကုိယ့္ကုိကုိယ္ သက္ညွာတဲ့အေနနဲ႔ ကြန္ပ်ဴတာပဲ စြဲစြဲျမဲျမဲ သုံးေတာ့တယ္။ တျခားမွာ သိပ္ျပီး အားမစုိက္ျဖစ္ေတာ့ဘူး.. :D


*****


အခ်ဳပ္အလုပ္မရလုိ႔ အခ်က္အျပဳတ္ အရမ္းကၽြမ္းက်င္တယ္လုိ႔ မထင္ပါနဲ႔။ အခ်က္အျပဳတ္ မီးဖုိေခ်ာင္အလုပ္လည္း စားလုိ႔ျဖစ္ေအာင္ ခ်က္တတ္တယ္။ အာမခံတာက ပ်က္စီးျပီး စားမရလုိ႔ သြန္ပစ္လိုက္တာမ်ိဳးေတာ့ မရွိဘူး။ ၁၀ တန္းေအာင္ျပီးကတည္းက မီးဖုိေခ်ာင္၀င္၊ အိမ္က ကိစၥေတြ လုပ္လာတာဆုိေတာ့ သန္႔ရွင္းေရး မီးပူတိုက္ ဟင္းခ်က္က သာမန္အဆင့္ေပါ့ေလ။ အဲဒီေတာ့ အေမက ေျပာတယ္။ သမီးအိမ္ေထာင္က်ရင္ အိမ္မႈကိစၥအတြက္ စိတ္မပူဘူးဆုိပဲ။ အေမ စိတ္မပူေအာင္ က်မကပဲ ကံေကာင္းတာလားေတာ့ မသိဘူး။


က်မ အမ်ိဳးသားက အရင္တုန္းကဆုိ သူ႕အက်ၤီဆုိရင္လည္း မီးပူတုိက္ခ်င္မွ တုိက္တာ။ အခုေတာ့ က်မက မီးပူတိုက္ေပးျပီး ခ်ိတ္နဲ႔ ခ်ိတ္ထားေပးရင္ အျပင္သြားခါနီးပဲျဖစ္ျဖစ္ ရုံးသြားခါနီးပဲျဖစ္ျဖစ္ ယူ၀တ္သြားရုံပဲ။ နည္းနည္းေတာ့ သားနား လာတာေပါ့ေလ။ တခါတေလ မီးပူမတိုက္ႏုိင္ရင္လည္း “ရတယ္ ကိစၥမရွိဘူး” ဆုိျပီး သိပ္မေၾကတဲ့ အက်ၤီကုိ သူ႕ဘာသာသူ ယူ၀တ္သြားတတ္တယ္။ အိမ္ေနရင္း အက်ၤီဆုိရင္လည္း “ပင္ပန္းတယ္ မီးပူမတုိက္နဲ႔” လုိ႔ေျပာေပမယ့္ က်မကေတာ့ အားလုံး မီးပူတိုက္ရမွ ေက်နပ္တာမ်ိဳးပါ။ ဒါေၾကာင့္ အက်ၤီေတြ မီးပူတိုက္ျခင္း မတုိက္ျခင္းက သူ႕အတြက္ ဘာမွ မျဖစ္တာ အမွန္ပါပဲ။ ေနာက္ျပီး က်မခ်က္ေကၽြးသမွ် သူ႔အတြက္ အကုန္ေကာင္းတယ္ ဆုိတာခ်ညး္ပဲ (မဟုတ္ရင္ ငတ္မယ္ေလ.. ဒီက အေျမွာက္အပင့္ၾကိဳက္တာ သူသိတယ္.. :D) ။ တကၠသုိလ္ေက်ာင္းသားဘ၀တုန္းက အေဆာင္မွာ ေနခဲ့တဲ့သူ ဆုိေတာ့ က်မလက္ရာက အေဆာင္ ထမင္းဟင္းထက္ သာေနသမွ် သူကေတာ့ ေကာင္းတယ္ပဲေျပာမွာ သိေနတယ္ေလ..။


သူ႕ညီမေလးနဲ႔ ညီေလးက စာေရးတုိင္းက်မကုိ မွာရွာတယ္။ “မမ ဟင္းခ်က္ေကာင္းလုိ႔ ကုိေလး အရမ္း၀ေနျပီ။ ေကာင္းတာေတြခ်ည္း ခ်က္မေကၽြးပါနဲ႔”တဲ့။ အမွန္က က်မဟင္းခ်က္ေကာင္းတာ မဟုတ္ဘူးဆုိတာ သူတို႔မသိဘူး။ သူ ကုိက ခ်က္သမွ်ကုိ အကုန္စားတတ္တာ။ ဘာမွ ဟင္းဂ်ီးမမ်ားပဲ ရွိတာနဲ႔ စားတတ္တာက သူ႕အက်င့္လုိျဖစ္ေနတာ။ က်မက ကုိယ္ပါးစပ္ေတြ႕တဲ့ အစားအစာ၊ ၾကိဳက္တာ ဆုိရင္ နင္းကန္ စားေတာ့တာပဲ။ မၾကိဳက္တာဆုိလည္း လုံးလုံး မစားဘူး။ အဲဒါေၾကာင့္ က်မ အေဖကဆုိ ဖုန္းဆက္တုိင္း မွာရွာတယ္။ “ၾကိဳက္တာေတြဆုိရင္ ဗုိက္နင့္ေအာင္ မစားနဲ႔ ကုိယ့္ဟာကုိယ္ ခ်င့္ခ်ိန္စား”တဲ့။


သူကေတာ့ က်မလုိ မဟုတ္ဘူး။ ၾကိဳက္လုိ႔စားရင္လည္း သူစားေနက်အတုိင္းပဲ စားတယ္။ မၾကိဳက္ဘူး ဆုိရင္လည္း သူစားေနက် ဗိုက္ျပည့္ေအာင္ စားတတ္ေတာ့ ဘာနဲ႔မဆုိ သူအတြက္က အုိေကမွာ စုိေျပတာေပါ့။ သူ႕ကုိ “ဘာစားခ်င္လဲ၊ ဘာခ်က္ေကၽြးရမလဲ” လုိ႔ မေမးနဲ႔။ သူမေျဖတတ္ဘူး။ “ရွိတာနဲ႔ အဆင္ေျပေအာင္သာ ခ်က္ပါ” တဲ့။ ဒါမွမဟုတ္ က်မ စားခ်င္တာ ခ်က္ပါတဲ့။ အဲဒါဆုိေတာ့ တပတ္စာ ဟင္းခ်က္ျပီဆုိရင္ သူ႕အၾကိဳက္ထက္ ကုိယ့္အၾကိဳက္က ပုိမ်ားတယ္။ ကုိယ္စားခ်င္တာကုိ သူလည္း စားႏုိင္ေတာ့ သိပ္ျပီး စဥ္းစားေနစရာ မလုိေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ သူက ၀က္သားမွ်စ္ခ်ဥ္လုိမ်ိဳး ၾကက္သားဗူးသီးလုိမ်ိဳး အသားတခုခုနဲ႔ အရည္ေလးပါရင္ေတာ့ ထမင္းပုိစားတတ္တယ္။ အဲဒါေတြေလာက္ပဲ သူ႕အတြက္ ေသခ်ာ စီစဥ္ေပးရတာရွိတယ္။ တခ်ိဳ႕ရက္ဆုိရင္ အရြက္တခုခုပါေအာင္လုိ႔ လုပ္ေပးရတယ္။ အလုပ္တအားရႈတ္တဲ့ေန႔မ်ိဳး ဆုိရင္ေတာ့ အိမ္နားက တရုတ္ဆုိင္မွာ ဟင္း၀ယ္စားလိုက္တယ္။ ဟင္းမ၀ယ္ျဖစ္လုိ႔ လက္ဖက္သုပ္ေလးနဲ႔ စားလိုက္ပါဆုိလည္း သူစားတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ လက္ဖက္ထမင္းနယ္ေပးျပီး ၾကက္ဥေလး ေၾကာ္ေပးလိုက္လည္း သူစားႏုိင္တယ္။ ဘယ္ေတာ့မွ ဟင္းဂ်ီးမမ်ားတဲ့အတြက္ သူ႕ကုိ ေက်းဇူးတင္ရတယ္။ ထမင္းအတူ စားတုိင္း ဘယ္ေတာ့မဆုိ သူ႕ကုိ “စားေကာင္းလား” ေမးရင္ “အုိ.. ေစတနာထည့္ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းမုိ႔ စားေကာင္းတယ္”ဆုိပဲ။ သူစားေကာင္းေနသေရြ႕ ကုိယ္ကလည္း တတ္ႏုိင္သေလာက္ မေမာႏုိင္ မပန္းႏုိင္ ခ်က္ေကၽြးရမွာေပါ့ေနာ္။ မတန္ခူးနဲ႔ မဇနိေရ.. ဟင္းေကာင္းေကာင္း ခ်က္ေကၽြးတယ္ေနာ္.... ယုံျပီဟုတ္.. :)


တခါတေလ ဟင္းခ်က္ရမွာပ်င္းရင္ အိမ္မွာ အသားကင္ (Yakiniku 焼肉) လုပ္စားတယ္။ လုပ္ရတာက ဘာမွ မခက္ပါဘူး။ အိမ္နားက ေစ်းဆုိင္ကေန Yakiniku လုပ္ထားျပီးသား အသား၀ယ္ျပီး GAS မီးဖုိ ျပင္လိုက္ရင္ ရျပီ။ သူနဲ႔တုိ႔စားဖုိ႔ sauce ကလည္း ၀ယ္လုိ႔ရတယ္။ ခ်ဥ္စပ္ေလး စားခ်င္ရင္သာ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းျပီး သံပုရာရည္ညစ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္လုပ္လိုက္တာ။ လုပ္ရတာ လြယ္လြန္းလုိ႔ ဘာမွကုိ မလုပ္ရသေလာက္ပဲ.. :P


ဒါေလးက တုံယမ္ ဟင္းခ်ိဳ၊ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ အင္တာနက္ကေန ရွာခ်က္ထားတာ။ ေသာက္လုိ႔ေတာ့ ျဖစ္သြားတာပဲ။ ဆုိင္ခ်က္ေလာက္ မေကာင္းဘူး။


Sea Food ကုိ မွ်စ္၊ ငရုတ္သီးပြ နဲ႔ ေၾကာ္ထားတာ။ ထုိင္းဆုိင္မွာ ၀ယ္စားရင္ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းတယ္။ စပ္လည္း စပ္တယ္။ ျပီးေတာ့ ေမႊးလည္း ပုိေမႊးတယ္။ ေရွာက္ရြက္လည္း ထည့္ရတယ္၊ ေနာက္ျပီး ထုိင္းကေန ထုတ္တဲ့ sauce တစ္မ်ိဳးလည္း ထည့္တယ္လုိ႔ ထင္တယ္။ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ ထင္ရာေလွ်ာက္ထည့္ျပီးခ်က္ၾကည့္တာ အခုထိေတာ့ မေအာင္ျမင္ေသးဘူး။


ဒါက ၾကက္သားကင္ထားတာ။ တုိ႔စားတဲ့အခ်ဥ္က မန္က်ီးသီးအႏွစ္ထဲကုိ ငံျပာရည္၊ နံနံပင္၊ သၾကားနည္းနည္း၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ထည့္ျပီး ေဖ်ာ္ထားတာ။ ၾကက္သားနဲ႔ တုိ႔စားရင္စားလုိ႔ေကာင္းတယ္။


ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္က မလု ဆီက ၾကည့္ျပီးခ်က္ထားတာ။ ျပီးေတာ့ မုန္ညွင္းရြက္ ၾကက္အသည္းအျမစ္နဲ႔ ငုံးဥပါထည့္ထားေသးတယ္။ ပဲတီခ်ဥ္ တုိ႔စရာ။


ပိတ္ရက္တုန္းက ခ်က္စားတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါး၊ ပဲေၾကာ္နဲ႔ ေသခ်ာစားရတာမုိ႔ အမွတ္တရ ရုိက္ယူထားတာ။ သူငယ္ခ်င္း တုိက်ိဳသြားလို႔ ပဲေၾကာ္ လူၾကံဳမွာလုိက္တာ။ စားလုိ႔ေကာင္းေပမယ့္ တစ္ထုပ္ကုိ ယန္း ၅၀၀ ေပးရတယ္.. :(


ဒီမွာက ပင္လယ္ငါးေတြမ်ားတယ္။ ပင္လယ္ငါးက်ေတာ့ကုိယ္က မစားႏုိင္ဘူး။ အခုရက္ အတြင္း ေရခ်ိဳငါးနဲ႔တူတာေတြ႕လုိ႔ ခ်က္စားၾကည့္တာ ႏူးည့ံျပီး စားလုိ႔ေကာင္းတယ္။ ငါးနာမည္ကေတာ့ အယု (ayu あゆ) တဲ့။ အရုိးနည္းနည္းမ်ားေပမယ့္ စားခ်င္ေတာ့လည္း စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ သူ႕လည္းအရုိးႏႊင္၊ ကုိယ္လည္း အရုိးၾကည့္ေရွာင္ျပီး စားရတာပဲ။ ၄ ေကာင္ေလာက္ကုိ ယန္း ၆၀၀ ေပးရတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္၊ တုိ႔စရာေပါ့။ ကန္စြန္းရြက္ကေတာ့ အခုေႏြဘက္မုိ႔လုိ႔ ေပါေပါမ်ားမ်ား ရတယ္။ ဓာတ္ပုံထဲက ဟင္းၾကည့္ရတာ ဆီမ်ား ေနသလုိပဲေနာ္။


မုန္လာဥ အခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ျပီး ပုဇြန္သုပ္တာ။ ပုဇြန္သုပ္က အခ်ဥ္ဟင္းနဲ႔ေတာ့ မလိုက္ဖက္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ပိတ္ရက္ဆုိေတာ့ ေစ်းမ၀ယ္ရေသးရင္ အဲဒီလုိပဲ ရွိတာေလးေတြ ျပင္ဆင္ျပီးေန႔လည္စာ စားလိုက္တယ္။ ျပီးမွ ေစ်းသြားတာဆုိေတာ့ ဟင္းေတြက လုံး၀ကုိ မလိုက္ဘူး။


အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆြဲ၊ ခ်က္စားထားတာက ၾကာလွေပ့ါ။ အခုမွ ဓာတ္ပုံေတြ႕လုိ႔ တင္လိုက္တာ။ ဒီမွာက ေႏြဘက္ဆုိေတာ့ အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆြဲ မခ်က္ေကၽြးရဲေသးဘူး။ ေတာ္ၾကာ ေနပူျပီး ေသြးတုိးလို႔ ဒုကၡ.. :P


မုန္ညွင္းရြက္၊ ပဲသီး၊ ငရုတ္ပြနဲ႔ ၾကက္အျမစ္ကုိ ခရုဆီနဲ႔ေရာေၾကာ္ထားတာ။ ျပီးေတာ့ ပုဇြန္နဲ႔ ကမာလုိမ်ိဳး အေကာင္ကုိ ေရာသုပ္ထားတာ။ ျမန္မာလုိေတာ့ ဘယ္လုိေခၚလဲမသိဘူး။ ဂ်ပန္လုိေတာ့ ဟုိတတ့ဲ (ほたて) တဲ့။ ေနာက္တစ္ခြက္က ၀က္အသည္းကုိေၾကာ္ထားတာ။


ဒီဟင္းေတြက အလုပ္မ်ားျပီး အိမ္မွာ မခ်က္ႏုိင္တုန္းက ၀ယ္စားတာ။ ပုဇြန္ ခ်ဥ္စပ္က မစပ္ဘူး နည္းနည္းေတာ့ ခ်ဥ္တယ္ ၊ ဒီဘက္ အစိမ္းေၾကာ္၊ အဲဒီလုိမ်ိဳး ေၾကာ္တာ က်မၾကိဳက္လုိ႔ အိမ္မွာလည္း ခဏခဏ စားျဖစ္တယ္။ ဒီမွာက မုန္ညွင္းတစိတ္ေလာက္၀ယ္ရင္ကုိ ေတာ္ေတာ္မ်ားေနျပီ ဆုိေတာ့ ၂ ၊ ၃ ခါ ေၾကာ္စားမွပဲ ကုန္ေတာ့တယ္။ ျပီးေတာ့ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္။


တခါတေလဆုိရင္ ရန္ကုန္က အလွဴထမင္းမ်ိဳး အရမ္းစားခ်င္တာ။ အဲဒါဆုိေတာ့ ဒန္ေပါက္စားခ်င္ရင္လည္း ready made ထုပ္၀ယ္ျပီး ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ တြဲစားရတယ္။ ဒန္ေပါက္ထုပ္က ကုန္ေနေတာ့ ထမင္းျဖဴနဲ႔ပဲစားလိုက္ေတာ့တယ္။ ဒီၾကက္သားခ်က္နည္းက အမ တစ္ေယာက္ဆီက ရထားတာ။ ၾကက္သားကုိ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ နပ္ျပီးေတာ့မွ ခ်က္တာမုိ႔ စားလုိ႔ေကာင္းတယ္။ ျပီးေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္၊ သရက္သီးသနပ္၊ သခြားသီးအခ်ဥ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳ အတူစားေတာ့ အလွဴထမင္း မဟုတ္ေပမယ့္ နည္းနည္းေတာ့ ဆင္တူသြားတာေပါ့။


ၾကက္သား ကညြတ္အရည္ခ်က္ျပီးေတာ့၊ မရမး္သီးေထာင္း၊ ၀က္သားလုံးနဲ႔ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္။ စင္ကာပူက သူငယ္ခ်င္းဆီက လက္ေဆာင္ရကတည္းက မရမ္းသီးေထာင္း ေထာင္းစားထားတာ။

*****

အမွန္ေတာ့ ဒီဟင္းေတြက ခ်က္ထားတာလည္း ၾကာလွပါျပီ။ စိတ္ကူးေပါက္တဲ့အခါ၊ ၾကံဳတဲ့အခါ ဓာတ္ပုံေတြ ရုိက္ထားျပီး blog မွာ တင္မလုိ႔ပါပဲ။ ေနာက္ေတာ့ ပ်င္းတာနဲ႔ မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ အခုတေလာေတာ့ ဘာေရးရမွန္းမသိတာနဲ႔ ဆားခ်က္လိုက္တာ နည္းနည္းေတာင္ ငန္သြားသလုိပဲ။ ဓာတ္ပုံေတြကေတာ့ အဆင္ေျပတာေလးေတြေပါ့။ အဆင္မေျပတာေတြၾကေတာ့လည္း ဖြက္ထားလိုက္ရတယ္။ ဘယ္သူမွ မသိပါဘူးေနာ္.. :D

ၾသဂုတ္ ၂၊ ၂၀၀၈။

23 comments:

ျမရြက္ေဝ said...

ဟိုက္!! မnu-sanက အထင္ေတြ ၾကီးေနျပန္ျပီ။ ညီမဘေလာ့ေပၚေရာက္တာ အဆင္ေျပတဲ့ဟာေလးေတြပါ။ အဆင္မေျပတာေတြက ဖြက္ထားလိုက္တယ္။:D

အမ တေခ်ာင္းထိုးထိုးတာကမွ ပုဝါေတြ တီဗြီအုပ္ေတြျဖစ္ေသးတယ္။ ညီမတုန္းက အေမ့အတြက္ ပုဝါထိုးတာ ဘယ္လိုလုပ္ျပီး ေသးသြားတာမွန္းမသိဘူး။ ပုဝါဆိုေတာ့ ကေလးလဲ ေပးလို႕မရဘူးေလ။ ေနာက္ တကၠသိုလ္တက္ေတာ့ အေမ့အတြက္ ျခဳံပုဝါထပ္ထိုးတာ အိမ္ေထာင္က်ျပီး ေယာက္က်္ားသာရသြားတယ္၊ မျပီးေသးဘူး။ ဒီလာတုန္းကေတာင္ ယူလာဦးမလို႕ဘဲ။ ကိုယ့္အေၾကာင္း ကိုယ္သိမို႕ သယ္မလာျဖစ္ေတာ့ဘူး။ :P

"က်မ အမ်ိဳးသားက အရင္တုန္းကဆုိ သူ႕အက်ၤီဆုိရင္လည္း မီးပူတုိက္ခ်င္မွ တုိက္တာ။ အခုေတာ့ က်မက မီးပူတိုက္ေပးျပီး ခ်ိတ္နဲ႔ ခ်ိတ္ထားေပးရင္ အျပင္သြားခါနီးပဲျဖစ္ျဖစ္ ရုံးသြားခါနီးပဲျဖစ္ျဖစ္ ယူ၀တ္သြားရုံပဲ။ နည္းနည္းေတာ့ သားနား လာတာေပါ့ေလ။ တခါတေလ မီးပူမတိုက္ႏုိင္ရင္လည္း “ရတယ္ ကိစၥမရွိဘူး” ဆုိျပီး သိပ္မေၾကတဲ့ အက်ၤီကုိ သူ႕ဘာသာသူ ယူ၀တ္သြားတတ္တယ္။ အိမ္ေနရင္း အက်ၤီဆုိရင္လည္း “ပင္ပန္းတယ္ မီးပူမတုိက္နဲ႔” လုိ႔ေျပာေပမယ့္ က်မကေတာ့ အားလုံး မီးပူတိုက္ရမွ ေက်နပ္တာမ်ိဳးပါ။ ဒါေၾကာင့္ အက်ၤီေတြ မီးပူတိုက္ျခင္း မတုိက္ျခင္းက သူ႕အတြက္ ဘာမွ မျဖစ္တာ အမွန္ပါပဲ။ ေနာက္ျပီး က်မခ်က္ေကၽြးသမွ် သူ႔အတြက္ အကုန္ေကာင္းတယ္ ဆုိတာခ်ညး္ပဲ"
"က်မဟင္းခ်က္ေကာင္းတာ မဟုတ္ဘူးဆုိတာ သူတို႔မသိဘူး။ သူ ကုိက ခ်က္သမွ်ကုိ အကုန္စားတတ္တာ။ ဘာမွ ဟင္းဂ်ီးမမ်ားပဲ ရွိတာနဲ႔ စားတတ္တာက သူ႕အက်င့္လုိျဖစ္ေနတာ။"
.......... အဲဒါက ညီမနဲ႕လည္း တိုက္ဆိုင္တယ္။ ႐ိႈးမထုတ္ ဟင္းဂ်ီးမမ်ားတဲ့သူမ်ိဳးေပါ့။ အဲဒီအတြက္ေတာ့ ကံေကာင္းတယ္ ေျပာရမယ္။ ဟင္းဂ်ီးမ်ားတာ ညီမဘဲ။ ကိုယ့္ဘာသာခ်က္ျပီး မၾကိဳက္ရင္လဲ အျဖစ္ေလာက္စားတာ။ သူကေတာ့ ဗိုက္ဝေအာင္ စားတယ္။

မnu-san ခ်က္ထားတာေတြၾကည့္ျပီး သြားရည္ယိုလာျပီ။ ညီမ အဲေလာက္ေတာင္ မခ်က္တတ္တာ ေသခ်ာတယ္ အမေရ။ လာလည္ရင္ ခ်က္ေကြၽးေနာ္။ ညီမဆီလာလည္ရင္ ဝယ္ေကြၽးမယ္။(ကိုယ့္လက္ယာကိုယ္သိလို႕):D အိမ္ေအာက္မွာ "Hotto Motto Tei" ထမင္းဘူးဆိုင္ ရွိတယ္။ အိမ္ေရွ႕မွာ "Kuruma Ramen"ဆိုင္ ရွိတယ္။ ဟင္းခ်က္ရ ပ်င္းရင္ ေအာက္ဆင္းစားေနက်ေလ။;)

Anonymous said...

ဟင္းဂ်ီးမမ်ားသူ ၊ လုပ္ေပးသေလာက္ကို လက္ခံျပီး ေက်နပ္ေနတဲ့သူ ရထားတာဆိုေတာ့ ကံေကာင္းတာေပါ့ အမရယ္ း)

အမနဲ့ က်မ တူတာ တခုက .. စားစရာတခုခု ၾကိဳက္ရင္ အရမ္း အမ်ားၾကီး စားတတ္ျပီး ၊ မၾကိဳက္ရင္ လံုး၀မထိေတာ့တာပဲ ။

ဟင္းပံုေလးေတြၾကည့္သြားတယ္ း)

Anonymous said...

ၾကည္နူစရာေလးေတြ အခုရက္ပိုင္း ဒီလိုပို ့စ္ေလးေတြေတာ္ေတာ္ဖတ္ရတယ္ (ဥပမာ...မတန္ခူး၊ မျမရြက္ေ၀၊ မေလးမ ) အခုတစ္ခါ အစ္မေပါ့ း) အစ္ကိုက ဂ်ီးမထူးဘူးပဲ ဂ်ီးထူးေနရင္လည္း ငတ္မယ္ဆိုတာ သိေနလို ့ျဖစ္မယ္။ အစ္ကိုေတာ့မသိဘူး က်ေနာ္ေတာ့ ဒီမွာခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းေတြၾကည့္ျပီး မနက္အေစာၾကီး သြားရည္က်ခ်င္ေနတာကို ျမိဳခ်ေနရတယ္ ။

Anonymous said...

“အုိ.. ေစတနာထည့္ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းမုိ႔ စားေကာင္းတယ္” :) ကို--ႀကီး အေျပာေကာင္းတယ္ေနာ္။
ၾကက္သား ကညြတ္ဆိုတာ တခါမွ မစားဖူးေသးဘူး။ တေခါက္ေလာက္ေတာ. စမ္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ အမေရ။

Anonymous said...

စားလုိ႔ျဖစ္ေအာင္ မို့လို ့ သာေတာ္ေတာ့တယ္... မေရ..။ ဟင္းေတြက ရွယ္ပဲ ...။
မ.. မိန္းမပီသတဲ့ အခ်က္အျပဳတ္ အခ်ဳပ္အလုပ္ေတြ သိပ္မကၽြမ္းက်င္လည္း စိတ္မပ်က္နဲ ့ .. ။ မရဲ့ ေနာက္မွာ .. ေလးမ ရိွတယ္..။ ဟိ..ဟိ..။ ေလးမ ဆို ဘာမွ မတတ္ဘူး..။ ခ်စ္ရံုပဲ ခ်စ္တတ္တယ္..။ ခြိ.. ခြိ...။

Anonymous said...

ဟား ဟား။ အမ မႏုစံနဲ႔ ျမရြက္ေ၀တို႔က အဆင္မေျပတာေတြ ဖြက္ေနၾကတာပါ့လား။ အင္းေပါ့ေလ သေဘာေကာင္း၊ မေနာေကာင္း အိမ္ႀကီးရွင္ေတြ ရထားေတာ့ ထင္တိုင္းက်ဲေနၾကတယ္ေပါ့ေလ။ ဟင္း ဟင္း။
“အို ေစတနာထည့္ခ်က္ထားတဲ့ဲ့ ဟင္းမို႔ စားေကာင္းတယ္“ ဆိုပဲတဲ့။ ဒါကိုက အမ ေစတနာေတြ ဘယ္ေလာက္ထားေနလဲ သိေနတယ္ေနာ္။ အမေနာ္ ေစတနာဟင္းေတြ ခ်က္ေကၽြးၿပီး တိုတိုရို အရုပ္ႀကီး ပူဆာတာေတာ့ မနာလိုပါဘူး။ စတာပါဗ်ာ သားသားမီးမီးေတြ မရခင္ ပူဆာထားေနာ္အမ။

ဟင္းခ်က္ပ်င္းတယ္သာေျပာတယ္ ခ်က္ထားလိုက္တာ စံုလို႔ပါ့လား။ ဟင္းအတြဲေတြကလည္း လိုက္ဖက္လြန္းေတာ့ သြားရည္က်တယ္ အမေရ။
အားက်မိတယ္ အမေရ။ ေနာက္လည္း ဟင္းေကာင္းေကာင္း ခ်က္ေကၽြးလိုက္အံုးေနာ္ အမ။ ေကၽြးစရာရွိလို႔ ေကၽြးရတာ က်ေနာ္ဆို ေကၽြးခ်င္ေသာ္လည္း ......

khin oo may said...

မခ်က္တတ္လို.သာ ေတာ္ေတာ.တယ္။ တို.ဆိုရင္ ၿကက္ သြန္ နီ တက်ပ္ ဖိုးေတာင ္ပုပ္သြားတယ္။ မခ်က္ၿဖစ္လို.။

Taungoo said...

အမႏုေရ
အကိုၾကီးက ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္က်ဲေလးေကာ သတိရလိုက္တာ မေျပာဘူးလား
ကၽြန္ေတာ္တို႔ေတြေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္ၾကတာပဲ
အိမ္မွာေတာ့ တစ္ခါတစ္ေလခ်က္စားျဖစ္တယ္
ေတာင္ငူလူၾကံဳရွိရင္ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔မွာထားတယ္ ငါးခူကေတာ့ ဒီကဗမာဆိုင္မွာ ဝယ္လို႔ရတယ္။

ေမတၱာျဖင့္

kay said...

နုစံေရ- ရွလြတ္ - ဟင္းေတြ အျမင္နဲ႕စားလိုက္တယ္။
ဘေလာ့ကာ ေလဒီ ေတြ ရဲ႕..ဇာတ္လိုက္ေက်ာ္ ၾကီး ေတြ..ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက.. ဒီလိုပဲထင္တယ္ေနာ္။
ေလဒီေတြ..စိတ္ခ်မ္းသာ ေအာင္..လႊတ္ထားတာထင္တယ္။ သာဓု-သာဓု း)

khaingzm said...

မႏုေရ ..
ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ဘယ္လိုခ်က္..? ..ေျပာျပေနာ္...ထိုင္းဟင္းခ်က္ရင္ေလ ငရုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရာၾကိတ္ထားတာကို ဆီသတ္ျပီးခ်က္ရင္ သူတို႔လိုအနံ႔ထြက္လာေရာ အမ..:D

Anonymous said...

Good painting is like good cooking; it can be tasted, but not explained...hehe..
so let us taste them too naw sis!

wow..
nv know sis nu-san cook such a variety!
feel so hugry after seeing the pictures :D
hehe

တန္ခူး said...

ႏုေရ… သူ ့ကိုခ်က္ေကြ်းရင္းတို ့့ပါအဆစ္စားသြားတယ္…တပတ္တပတ္ ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားရတာ ဆံပင္ေတြေတာင္ ပိုျဖူလာသလိုပဲ… ခုေတာ့ ႏုဟင္းစပ္ေတြ ငွားသြားျပီ… ဟင္းဂ်ီးမမ်ားတဲ့သူကို ရထားတာကံေကာင္းတာေပါ့ေနာ္… ႏုကိုယ္တိုင္က ဟင္းေလးေတြ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ေကြ်းတတ္လြန္းလို ့လဲပါမွာေပါ့… ကဲ… အမ်ားၾကီးခ်က္ေကြ်းလိုက္တာ ဘာအရုပ္အသစ္၀ယ္ေပးလဲ… (ႏုဘေလာ့ ဖတ္ေနတုန္း သားက လာရွ ုပ္ရင္း ဘန္နာက မီးပန္းေလးေတြ သေဘာက်လိုက္ ႏုအရုပ္ေလးကို သေဘာက်လို္က္ျဖစ္ေနတာ… သားအမိႏွစ္ေယာက္လံုးအားေပးတာေနာ္)

Dr. Yi Yi Win said...

အားပါးပါး..ယို ့ယို ့ လို ့သာ ဆိုလိုက္ခ်င္ေတာ့တယ္ နုစံေရ။ မ်ားလိုက္တဲ့စားစရာေတြ။
အဲ့လိုသာခ်က္စားေနရင္ေတာ့ ပိန္ဦးမွာ။

သက္ေဝ said...

ကဲ... စားလဲစားသြားတယ္.. ပါဆယ္လဲ ယူသြားတယ္။
ဟင္းအတြဲ အစပ္ေတြလဲ မွတ္သြားတယ္...။ မခ်က္ဖူးေသးတာေတြကိုလဲ စမ္းခ်က္ရေအာင္ ခ်က္နည္းေတြ ေသခ်ာမွတ္သြားပါတယ္...။

ကလိုေစးထူး said...

တခုခု အဆင္မေျပခ်ိန္ေတြမွာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အယူအဆေရးရာျခင္း တျခားစီျဖစ္ေနတဲ့ တခ်ိဳ႔ဘေလာ့ဂ္ေတြကို ဖတ္မိၿပီး စိတ္ေတြ ရွဳပ္လာတာပဲျဖစ္ျဖစ္ မႏုစံတို႔၊တန္ခူးတို႔၊ ျမရြက္ေ၀တို႔ ဘေလာ့ဂ္ေတြဆီကို ေရာက္မိဖတ္မိသြားရင္ စိတ္ထဲကုိေအးသြားတာပဲ...။ အခုလဲ စိတ္ခ်မ္းသာစရာ မိသားစု ဘ၀ေလးကို ေငးသြားတယ္ ဆုိပါေတာ့ဗ်ာ။

Anonymous said...

အစ္မေရ့...ေဆးစားေနတယ္ အခုေတာ့ သက္သာေနတယ္ဗ် စိတ္မပူနဲ့ ေတာ့ အရမ္းနာလာရင္ ထပ္သြားျပီး ေသခ်ာလုပ္ရမွာေပါ့ အစ္မေမာင္က ငယ္ေသးေတာ့ သြားဖုိ ့ေစာေနေသးတယ္ေလ သြားခ်င္ေသးဘူးး း)

မွ်ားျပာ said...

တအားကို ၾကည္ႏိူးဖို့ ေကာင္းတယ္ အစ္မႏုစံေရ ..။
ကြ်န္ေတာ့္အစ္မက ဟင္းခ်က္ေကာင္းပီးသားပါ .. ေနာ့
အစ္ကိုႀကီးကိုေတာ့ အားက်တယ္ဗ်ိဳ ့ ...။
အဆင္ေျပပါေစ အစ္မေရ ..။

Andy Myint said...

အစ္မလက္ရာေတြကမွ တကယ့္ ႐ွယ္။ ပံုေတြက ဂ်ပန္ ဟင္းခ်က္ အစီအစဥ္မွာ ျပသလိုမ်ိဳး အရသာတင္မဟုတ္ ပံုေလးေတြကပါ ခ်စ္စရာေကာင္းေနတယ္။ တို႔စရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္လည္း အၿမဲလိုလို ပါတယ္ေနာ္။ ျမန္မာလည္းဆန္ က်န္းမာေရးလည္း ညီညြတ္မွာ။ ဟင္းျပင္ထားတာကတင္ Professional ဆန္ေနၿပီဆိုေတာ့ အရသာကေတာ့ ေျပာမေနနဲ႕ေတာ့.. ဟုတ္တယ္ မဟုတ္လား မႏုစံ :)

သက္ေဝ said...

ေပ်ာက္လွခ်ည္လား ႏုစံေရ...
အလုပ္ေတြမ်ားေနလို ့လား..
ေနေကာင္းရဲ ့လား...။ <3

အသံ ဘယ္ေလာက္ၾကားရလဲ...
အျမန္ဆံုး အေၾကာင္းျပန္ပါ..။ :-D

တန္ခူး said...

ဟုတ္ပါရဲ့နုေရ… အသစ္ေလးေတြ လာလာေငးရတာ အေမာပဲ… ေရးပါဦး… ၾကည္နူးစရာေလးေတြ… ေခၚပါဦး… ဂ်ပန္ရဲ့ စိတ္၀င္စားစရာ ေနရာေလးေတြ…

pandora said...

မႏုစံရဲ႕ ဟင္းခြက္ေတြကို တခါလာျပန္ၾကည့္သြားတယ္။ မနက္ျဖန္ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲလို႕။

nu-san said...

ျမရြက္ေ၀>> ညီမေလးေရ.. လာလည္ရင္ စားခ်င္တာ ေျပာေနာ္.. အမခ်က္ေကၽြးမယ္.. ဟင္းဂ်ီးမ်ားတတ္တာလည္း မေကာင္းဘူးေနာ္။ ရွိတာနဲ႔ စားမွ မစားတတ္တာ။ အဲဒီေတာ့ ဒုကၡေရာက္တာေပါ့.. :)

မဂ်စ္>> ဟုတ္တယ္ ဂ်စ္ေရ.. သူကေတာ့ ဟင္းေဂ်းမမ်ားတတ္ဘူး၊ သိပ္ျပီးအျပစ္မေျပာတတ္ဘူး ဆုိေတာ့ မဂ်စ္ေျပာသလုိ ကံေကာင္းတယ္လုိ႔ပဲ ဆုိရမွာပဲ.. အမလည္း ၾကိဳက္တာဆုိရင္ မတရားစားတတ္လုိ႔ မနည္း သတိထားေနရတယ္.. :D

ေမာင္မ်ိဳး>> ၾကည္ႏူးစရာေလးေတြ ဖတ္ျပီး အားက်ေနတာလား ေမာင္ေလး။ :P ဟင္းပုံေတြၾကည့္ျပီး သြားရည္က်ေနျပီဆုိလုိ႔ အိမ္နားနီးရင္ တကယ္ေခၚျပီး ေကၽြးပါတယ္ ေမာင္မ်ိဳးေရ.. :)

ကေလးတုိ႔ေမေမ>> ဟုတ္ပါ့.. သူအေျပာေကာင္းတာေတာ့ ေျပာမေနနဲ႔ေတာ့ ကေလးတုိ႔ေမေမေရ.. တခါတေလ အမ သူ႕ ကုိ ကုိ-ရႊီးလုိ႔ေခၚတယ္.. :P ၾကက္သား ကညႊတ္ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။ အမေတာ့ ၾကိဳက္တယ္.. :)

ေလးမ>> အုိး... ခ်စ္တာတာကလည္း သိပ္ေတာ့ မလြယ္ဘူး ေလးမရ။ ညီမေလးက ခ်စ္တတ္တယ္ဆုိရင္ တျခားအခ်က္အျပဳတ္ အခ်ဳပ္အလုပ္ေတြက သူ႕ဘာသာသူ တတ္ခ်င္လာတာ။ ဟုတ္တယ္..ဟုတ္။ ေကာင္းကင္ၾကီးေတာ့ ကံေကာင္းတာပဲ.. :)

မဇနိ>> မဇနိေရ.. နည္းနည္းေလာက္ ခ်က္ေကၽြးျပီး လာဘ္ထုိးထားရတယ္။ ဒါမွ လုိခ်င္တာေလးေတြ ပူစာလုိ႔ေကာင္းေအာင္ရယ္ပါ..ဟီ..ဟိ။ မဇနိလည္း ေကၽြးရမွာပါ။ ကုိဇနိကလည္း စားခ်င္ေနမွာပဲ.. :)

မခင္ဦးေမ>> အဟီး.. အမလည္း ခ်က္ရင္ ျဖစ္မွာပါဗ်.. မခ်က္ျဖစ္ေသးလုိ႔သာပါ.. :D

ကိုေတာင္ငူ>> ကုိေတာင္ငူေရ... သူလည္း ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္တယ္။ အမလည္း ဒီမွာ ပဲသီးရရင္ ခ်က္ေကၽြးျဖစ္တယ္။ ပဲသီးက ေႏြဘက္မွာပဲ ရတတ္တယ္။ ငါးခူကေတာ့ ထုိင္းဆုိင္ရွိေတာ့ မဆုိးဘူး။ လတ္ေတာ့မလတ္ဘူးေပါ့။ ဆန္မႈန္႕ကုိေတာ့ အမလည္း ေတာင္ငူကုိပဲ ျပန္မွာတယ္။ ေနာက္မွ ဘေလာ့ခ္ေပၚတင္ျပီး ၾကြားဦးမယ္.. :D

မေက>> ဟုတ္ပါ့ ဟုတ္ပါ့ မေကေရ.. စိတ္ခ်မ္းသာရင္ တုိင္းျပည္တ၀က္ေအးခ်မ္းတယ္ဆိုျပီးမ်ား ပစ္ထားတာလား မသိဘူးရယ္... :)

ခုိင္ဇာ>> ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္းေျပာျပေပးမယ္ေနာ္ ညီမေလးေရ.. ခဏေစာင့္ေနာ္။ အယ္.. ခုိင္ဇာ ေျပာသလုိ အမ စမ္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္.. ဘယ္လုိလဲ ညီမေလးေရာ အေတာ္ခ်က္တတ္ေနျပီလား.. :)

Dilo>> Dilo ေလးေရ.. ဟင္းေတြၾကည့္ျပီ ဗိုက္ဆာလာတယ္ဆုိလုိ႔ ေခၚေကၽြးခ်င္ပါတယ္ ညီမေလးေရ.. တတ္သမွ်ကေတာ့ ဒါအကုန္ပါပဲ။ ရွိေတာ့ဘူး.. :D

မတန္ခူး>> ဟုတ္တယ္ မေရ.. တပတ္ တပတ္ကုိ ဟင္းခ်က္ရတာထက္ ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားရတာ ေခါင္းေျခာက္တယ္။ ေနာက္ျပီး ဒီမွာက စားခ်င္တာ ၀ယ္လုိ႔ မလြယ္ေတာ့ ဟင္းေတြက မ်ားေသာအားျဖင့္ ထပ္ေနတာ မ်ားတယ္။ ဟဲ..ဟဲ.. မေရ.. ၀ယ္ေပးထားတာေတြ ရွိေသးတယ္။ ေနာက္မွ ၾကြားမယ္ေနာ္.. သားသားကပါ ဘေလာ့ခ္ကုိ အားေပးတယ္ဆုိလုိ႔ သားအမိ ၂ ေယာက္စလုံးကုိ ေက်းဇူးပါေနာ္.. :)

မယု၀ရီ>> ဟီး..ဟိ.. ညီမကေတာ့ စားသေလာက္ အသားမျဖစ္ေပမယ့္ အမ်ိဳးသားကေတာ့ မစားလည္း အသားျဖစ္ေနတာ မေရ.. သူက original ၀ တာ.. :D :D

သက္ေ၀>> စားလည္း စားသြားတယ္၊ပါဆယ္လည္း ယူသြားတယ္၊ ဟင္းခ်က္နည္းေတြလည္း မွတ္သြားတယ္၊ ဟင္းအစပ္ေတြလည္း ယူသြားတယ္ဆုိေတာ့ အင္း.. သက္ေ၀ခ်စ္ခ်စ္ေတာ့ အခုေလာက္ဆုိ ဦးၾကီးပုတုိ႔လုိ ေဒၚၾကီးႏု ဟင္းေတြ စားေနရေလာက္ျပီထင္တယ္.. :P ဟီး..ဟီး..

ကုိကလုိေစးထူး>> ဒီဘေလာ့ခ္ကေန ဘာမွ မေပးႏုိင္ရင္ေတာင္ စိတ္ခ်မ္းသာမႈေလး ေပးႏိုင္တယ္ဆုိေတာ့ ၀မ္းသာတယ္၊ ေက်နပ္တယ္၊ ေက်းဇူးလည္း တင္ပါတယ္ အကုိေစးထူးေရ.. :)

ေမာင္မ်ိဳး>> သက္သာတယ္ဆုိလုိ႔ ၀မ္းသာပါတယ္ ေမာင္မ်ိဳးေရ.. ကုိယ့္ကုိကုိယ္ ဂရုစုိက္ျပီး ေဆးေသခ်ာေသာက္ေနာ္။ ျမန္ျမန္ေနေကာင္းပါေစ။ :)

မွ်ားျပာ>> ေနေကာင္းလား။ မေတြ႕ရတာေတာင္ အေတာ္ၾကာျပီ။ အမ ဟင္းခ်က္တာကုိ အားေပးတာ မွ်ားျပာက ေရွ႕ဆုံးကပဲ။ ေက်းဇူးပါ :)

Andy >> ဟုတ္တယ္ ဟုတ္တယ္ Andy ေရ.. ဟီး.ဟိ.. ဓာတ္ပုံရိုက္ခ်င္လုိ႔ ဟင္းေတြကုိ ေသခ်ာျပင္ ထားတာ။ ပုံမွန္ဆုိရင္ေတာ့ အဲဒီေလာက္ မလုပ္ႏုိင္ပါဘူး.. :)

မသက္ေ၀၊ မတန္ခူး>> ေနေကာင္းပါတယ္ အမ တုိ႔ေရ.. ပုိ႔စ္အသစ္ေတြလည္း ေရးခ်င္ပါတယ္။ စာေရးဖုိ႔ အခ်ိန္မေပးႏုိင္ေတာ့လုိ႔ ခဏျငိမ္ေနရတာပါ။ ခဏခဏ လာေခ်ာင္းရတာလည္း အားနာပါတယ္။ တတ္ႏုိင္သေလာက္ အခ်ိန္ရသေလာက္ေလး ၾကိဳးစားျပီး တင္ပါ့မယ္ေနာ္.. :)

မပန္ဒုိရာ>>မပန္ ဘာဟင္းခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားလို႔ရသြားျပီလား.. :)

Anonymous said...

စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္ အဟိ..
စားခ်င္စရာေလးေတြ..
ေဝေလးလဲဘာမွမတတ္ဘူးး. ဟဲ
ၾကံဳတုန္းဝင္ၾကြားတာ... :P
ရွလြတ္ ရွလြတ္ ... သြားရည္ေလးမ်ိဳခ်ျပီးျပန္သြားျပီ